Viktigt meddelande till allmänheten

Viktigt meddelande till allmänheten

SR-20170524-171347-B

Viktigt meddelande till allmänheten i Slite, Gotlands län.

Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland. Du kan även ringa 113 13, eller gå in på www.krisinformation.se

Polisen: Säkerheten är inte förändrad

Uppdaterad |
Det befarade terrorattentatet har inte förändrat säkerheten i Sverige och det finns inga generella råd om att undvika särskilda platser. Det skriver Polisen på sin webbsida efter attacken mot Stockholm.

Som en trygghetsskapande åtgärd har Polisen utökat sin närvaro på allmänna platser. Deras budskap till människorna i Sverige är att man ska känna sig trygg med de åtgärder som vidtas av myndigheterna. Säkerhetspolisen och Polisen samverkar i utredningen av händelsen.

Som vanligt ska allmänheten dock vara uppmärksam på eventuella råd eller instruktioner från poliser i yttre tjänst när man rör sig på allmänna platser.

− Alla ska fortsätta att leva sina liv som vanligt. Vi ska gå till jobbet, skicka iväg barnen till skolan, färdas med kollektiva transportmedel och fortsätta röra oss på allmänna platser. Vi ska fortsätta slå vakt om vårt öppna samhälle, säger Polisens nationella kommenderingschef Jonas Hysing.

Sedan 2010 har det varit ett förhöjt terrorhot mot Sverige. Nationellt centrum för terrorhotbedömning bedömer att denna händelse inte har förändrat detta, den ryms inom ramen för denna hotnivå.

Källa | Polisen ,