Publicerades

UD avråder från resor till Gambia

Uppdatering 27/1: Den reseavrådan som infördes den 16 januari för icke nödvändiga resor till Gambia är nu borttagen.

Urpsrunglig text: Med anledning av säkerhetsläget i landet avråder Utrikesdepartementet (UD) från icke nödvändiga resor till Gambia. Det politiska läget i landet kan just nu innebära risk för demonstrationer och andra oroligheter. Det går inte att utesluta att exempelvis telefon- och IT-förbindelser påverkas, skriver UD på sin webbplats.

Svenskar uppmanas att undvika folksamlingar och demonstrationer samt följa lokala myndigheters rekommendationer. Ta del av ambassadens reseinformation och följ mediernas rapportering noga. Det är viktigt att resenärer håller kontakt med sitt flygbolag eller sin researrangör vid frågor om resor till och från landet. Den som befinner sig i landet och avser stanna där bör förvissa sig om att ha tillgång till livsmedel, dricksvatten och medicin, skriver UD. Onödiga förflyttningar bör undvikas.

Sverige saknar ambassad i Gambia och möjligheterna till konsulär hjälp är därför begränsade. Detta gäller än mer möjligheterna att bistå svenskar vid en större krissituation, skriver UD. I Gambia finns endast ett svenskt honorärkonsulat.

Borttagen länk - Läs detaljerad information från UD

Borttagen länk - Följ UD:s reserekommendationer på Facebook

Borttagen länk - UD om vad en avrådan innebär

Källa: Utrikesdepartementet
Uppdaterades

Taggar för denna sida: