Publicerades

Orkanen Maria fortsätter med våldsam kraft

Orkanen Maria nådde Puerto Rico onsdagen den 20 september, enligt USA:s orkancenter NHC. I delar av det drabbade området infördes avrådan från icke nödvändiga resor på grund av skadorna som uppstått efter orkanen.

Konsulatet i San Juan, Puerto Rico, kommer tills vidare att vara stängt för besökare på grund av den våldsamma orkanen, enligt Borttagen länk - Sveriges ambassad i Washington, USA. Ambassaden uppmanar svenskar på plats att följa lokala myndigheters råd och säkerhetsrekommendationer.

Orkanen har tidigare i veckan drabbat den karibiska ön Dominica. Utrikesdepartementet beslöt på onsdagen att tillsvidare avråda från alla icke nödvändiga resor till Dominica. Det på grund av efterverkningarna och de skador på infrastrukturen som orkanen Maria har orsakat på ön, skriver Borttagen länk - Sveriges ambassad i Karibien. Avrådan från icke nödvändiga resor gäller också för Puerto Rico, skriver Sveriges ambassad i Washington, USA.

Ambassaden i Karibien följer utvecklingen och rekommenderar svenskar i området att iaktta lokala myndigheters råd och att hålla kontakt med sina anhöriga.

Mer information:

Borttagen länk - Sveriges ambassad i Karibien

Borttagen länk - Sveriges ambassad i Washington, USA

Borttagen länk - National Hurricane Center om orkanen Maria 

Borttagen länk - Myndighetsinformation från Puerto Rico (spanska)

Borttagen länk - U.S. Virgin Islands News Update (engelska)

Borttagen länk - SMHI om orkanen Maria

Borttagen länk - Krisinformation om tropiska oväder

Källor: Sveriges ambassad i Karibien, SMHI, NOAA
Uppdaterades

Taggar för denna sida: