Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Lidköping

Uppdatering 28 augusti 14.30: Det viktiga meddelande till allmänheten som utfärdades med kokningsrekommendation för dricksvatten i Lidköping och Grästorp gäller inte längre. Vattnet behöver inte längre kokas.

Tidigare text: Det kommunala dricksvattnet i Lidköping är otjänligt och måste kokas innan det dricks eller används till matlagning. Det viktiga meddelandet till allmänheten som utfärdades av samma anledning i Grästorp gäller dock inte längre. Där är faran över.

Tarmbakterien e-coli har upptäckts i dricksvattnet, skriver Lidköpings kommun på sin hemsida. Kokningsrekommendationen kommer att gälla till åtminstone början av nästa vecka, uppger kommunen. Enligt kommunen går det att använda vattnet för hygien utan att det kokas först.

Kokningsrekommendationen gällde från början endast Lidköpings kommun men utökades, på onsdagen 22 augusti, till att gälla även det kommunala vattnet i Grästorp. 

Räddningsledaren meddelade dock på fredag kväll 24 augusti att faran i Grästorp. Undantag gäller enbart för de abonnenter som finns från pumpstationen i Gunnarstorp mot Vara. Dessa 70-tal hushåll är påkopplade på Lidköpings vatten och bör enligt Grästorps kommun följa Lidköpings kokningsrekommendationer.

Uppdaterades

Taggar för denna sida: