Publicerades

SMHI varnar för stora snömängder i Västernorrland och Gävleborg

Uppdatering 2/2 08.36: Varningen för stora snömängder och drivbildning har nu nedgraderats till en klass 1-varning för både Gävleborgs och Västernorrlands län.

Ursprunglig text: SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stora snömängder och drivbildning i Gävleborgs och Västernorrlands län. Varningen gäller från onsdag kväll den 31 januari fram till torsdag kväll den 1 februari. Tågtrafik mellan Sundsvall och Umeå ställs in från torsdag morgon.

Främst kommer det kraftiga snöfallet att påverka de östra delarna av Medelpad och Ångermanland, och hela Gävleborgs län. Enligt prognosen kan det i delar av området falla 30-60 centimeter snö, lokalt ännu mer. Det blir även kraftiga vindar som kan ge problem med drivbildning.

En klass 2-varning kan enligt SMHI:s definition bland annat medföra stora trafikproblem och ge störningar i el- och teleförsörjningen. 

Tågtrafik ställs in

Enligt Borttagen länk - Trafikverket kommer tågtrafiken mellan Sundsvall och Umeå att ställas in under ett dygn på grund av vädret. Tågstoppet inleds klockan 05.00 på torsdag morgon och pågår till fredag morgon klockan 05.00. Vissa avgångar kan komma att ledas om. Trafikverket hänvisar resenärer till respektive tågbolag för mer information. 

Borttagen länk - Trafikverket manar till försiktighet i trafiken

Borttagen länk - Länsstyrelsen i Gävleborgs län informerar

Borttagen länk - Länsstyrelsen i Västernorrland informerar

Borttagen länk - Mer information om ovädret

Källa: SMHI
Uppdaterades

Taggar för denna sida: