Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Stockholms län:

Uppdaterad: 24 apr 2024 06:15

Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Sveriges Radio
Publicerades

MSB: Läget är extremt allvarligt – följ eldningsförbuden

Brandrisken når under veckan extrema nivåer. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, går därför ut med ett myndighetsmeddelande för att uppmana allmänheten att följa eldningsförbuden.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, går idag 23 juli ut med ett myndighetsmeddelande till allmänheten för att uppmana alla att ta ansvar gällande rådande eldningsförbud.

MSB:s myndighetsmeddelande 23 juli:

Det torra och varma vädret fortsätter i stort sett hela landet. Brandrisken når under veckan extrema nivåer. Fyra kritiska skogsbränder pågår och risken för fler är mycket hög, särskilt i södra delen av landet och i Mälardalen. Skogsbränder måste i det här läget bekämpas tidigt. En liten gnista kan snabbt sprida sig och få allvarliga konsekvenser.

Läget är extremt allvarligt. MSB uppmanar alla att ta ansvar och följa lokala eldningsförbud. Om du orsakar en brand kan du hållas ansvarig. 

In English

Källa: MSB
Uppdaterades

Taggar för denna sida: