Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Ängra i Ljusdals kommun, i Gävleborgs län

Det viktiga meddelandet till allmänheten i Ängra gäller inte längre. Det har ersatts av ett myndighetsmeddelande:

Delar av avspärrningarna kring Ljusdals nordvästra kommun och del av Härjedalens kommun har den 30 juli klockan 10.00 hävts. Beslutet innebär att de som bor i Kårböle, Lassekrog, Finneby, Gammelvallen och Degerkölsvallen utanför det nya avspärrade området nu kan flytta tillbaka. Väg 84 från Vänsjö ska användas för transport in till Kårböle. Väg 84 mellan Kårböle östra och Laforsen samt stora markområden är fortfarande avspärrade.

Ursprunglig text: Det brinner kraftigt i skog och mark. Branden är på väg mot bebyggt område. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i berört område att utrymma. De som befinner sig i närområdet uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg. Du kan även ringa 113 13.

Uppdatering 16 juli 2018, 11.00: Ljusdals kommun meddelar att uppgifterna om att utrymma fastigheter inte längre gäller. Det brinner dock fortfarande på flera platser i Ljusdals kommun. Räddningstjänsten ber allmänheten att inte köra nära brandplatserna.

Bränderna har inte gett upphov till vägavstängning men hastighetsbegränsningar har införts.

Källa: Sveriges Radio
Uppdaterades

Taggar för denna sida: