Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Kårböle, Ljusdals kommun i Gävleborgs län

Det viktiga meddelandet till allmänheten i Kårböle gäller inte längre. Det har ersatts av ett så kallat myndighetsmeddelande:

Delar av avspärrningarna kring Ljusdals nordvästra kommun och del av Härjedalens kommun har den 30 juli klockan 10.00 hävts. Beslutet innebär att de som bor i Kårböle, Lassekrog, Finneby, Gammelvallen och Degerkölsvallen utanför det nya avspärrade området nu kan flytta tillbaka. Väg 84 från Vänsjö ska användas för transport in till Kårböle. Väg 84 mellan Kårböle östra och Laforsen samt stora markområden är fortfarande avspärrade.

Ursprungligt meddelande: På grund av skogsbranden i Kårböle beslutar räddningsledaren att alla i berört område ska vara utrymda senast kl 08.00 torsdagen 19 juli.

Den som har möjlighet att utrymma på egen hand skall ta väg 296 mot Los. Busstransport kommer att erbjudas med upphämtning vid Kyrkan-Bystugan onsdag 18 juli kl 21.00 med avgång 22.00, och torsdag 19 juli från 03.00 med avgång 04.00.

Furugården i Los har beredskap att ta emot personer. Boende i Kårböle som har frågor kan ringa telefonnummer 072-208 54 60.

För mer information besök Ljusdals kommuns hemsida och lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Uppdaterades

Taggar för denna sida: