Publicerades

Stor vattenläcka i Varberg - spara på vattnet

Den trasiga vattenledningen har nu reparerats. Från och med fredag den 3 januari klockan 05.00 kan dricksvattnet i Varberg användas som vanligt. Tills dess uppmanar det kommunala vattenbolaget om fortsatt sparsamhet med vattnet.

Uppdatering 2/1 kl 14.00: På fredag öppnar även förskolor, fritidshem och fritidsanläggningar som tidigare varit stängda med anledning av vattenläckan.

Ursprunglig text:

Under nyårsnatten upptäcktes en stor läcka på huvudvattenledningen i Varberg. Kommunen uppmanar boende i Varberg att vara sparsamma med vattnet. Detta gäller hela Varbergs kommun, förutom Gunnarsjö, Skällinge, Åkulla, Sibbarp, Kungsäter och Karl-Gustav.

Varbergs kommun uppmanar de berörda hushållen att spara vatten genom att stänga kranar, undvika att duscha och bada samt köra disk- och tvättmaskiner tills läckan är lagad.

Det pågår arbete med att fylla och köra ut vattentankar, i första hand till vårdverksamhet och äldreboenden. Vattentankar kommer även att finnas tillgängliga för allmänheten från och med onsdag kväll. Mer information om var tankarna placeras kommer att finnas på VIVAB:s hemsida (Vatten & Miljö i Väst AB).

Läckan är lokaliserad och arbetet med att laga den pågår. Prognosen är att läckan ska vara lagad på fredag den 3 januari.

Förskolor och fritidsanläggningar i Varberg kommer hålls stängda under torsdagen.

Källor: Varberg.se, VIVAB
Uppdaterades

Taggar för denna sida: