Publicerades

Förlängning av det tillfälliga inreseförbudet till Sverige till och med den 31 augusti

Regeringen har i dag beslutat att förlänga det tillfälliga inreseförbudet till och med den 31 augusti. Samtidigt har regeringen beslutat att lätta på restriktionerna för fler resenärer.

Det tillfälliga inreseförbudet började gälla den 19 mars och gällde inledningsvis i 30 dagar. Därefter har det förlängts efter rekommendationer av EU-kommissionen.

Regeringen har också beslutat att lätta på inreserestriktionerna. Tidigare har bland annat EU-medborgare och deras familjemedlemmar samt personer med uppehållstillstånd i Sverige tillåtits att resa in i Sverige, om syftet har varit att återvända till sina hem. Dagens beslut innebär att kravet på att inresan ska göras i syfte att återvända hem tas bort. Inresa tillåts därmed för bland annat EU-medborgare och personer med uppehållstillstånd oberoende av i vilket syfte resan görs. Kravet på att återvända hem har också tagits bort för deras familjemedlemmar.

Kretsen av personer som kan resa in har också utökats genom att personer som är bosatta i vissa angivna länder utanför EU nu undantas från inreseförbudet.

Ändringarna träder i kraft den 4 juli.

Källa: Regeringskansliet
Publicerades

Taggar för denna sida: