Nyheter för februari

Publicerades

Varning för mycket svaga isar i flera län i landet

Allmänheten uppmanas att inte ge sig ut på istäckta sjöar och vattendrag i Uppsala län, Stockholms län, Södermanlands län, Jönköpings län, Dalarnas län, Värmlands län, Örebros län, Västmanlands län, Kronobergs län och Västerbottens län. Det varma vårvädret gör att isarna på sjöar och vattendrag…

Publicerades

SMHI varnar för storm i norra Lapplandsfjällen

SMHI har utfärdat en varning klass 2 för storm i norra Lapplandsfjällen. SMHI varnar även för hård eller mycket hård vind i andra delar av fjällkedjan.

Publicerades

Begränsade öppettider för restauranger och serveringsställen

Folkhälsomyndigheten har idag beslutat om fler åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19 i samhället. Från och med den 1 mars begränsas bland annat öppettiderna på serveringsställen och restauranger.

Publicerades

Lättnader för äldre som är vaccinerade

Äldre som bor på äldreboende och är vaccinerad kan nu återgå till en lite mer normal tillvaro när det gäller kontakter med andra människor, skriver Folkhälsomyndigheten.

Publicerades

Regeringen: Alkoholförbudet från klockan 20.00 förlängs

Förbudet att servera alkohol på serveringsställen mellan klockan 20.00 och 11.00 förlängs till den 28 februari 2021.

Publicerades

SMHI: Klass 2-varning för snöfall med kraftig drivbildning i Skåne

Uppdatering 7/2: Varningen har nedgraderades till en klass 1-varning.

Publicerades

Regeringen förlänger nationella restriktioner

Regeringen har beslutat att förlänga alkoholstoppet efter klockan 20.00 på serveringsställen, och föreslår fler åtgärder med hjälp av pandemilagen.

Publicerades

Gymnasieungdomar kan delta i idrottsaktiviteter

Folkhälsomyndigheten öppnar nu för att även äldre ungdomar som är födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus. Bedömningen är att de positiva aspekterna av barn och ungas fysiska aktivitet överväger och därför görs en ändring i de…

Publicerades

Sverige planerar för digitala vaccinationsintyg

Regeringen har gett tre myndigheter i uppdrag att ta fram ett digitalt vaccinationsintyg som man hoppas ska finnas på plats 1 juni 2021. Ett sådant intyg kan komma att krävas av vissa länder vid inresa, eller vid exempelvis kultur- och idrottsevenemang.

Publicerades

Fler får vaccineras i fas 2

Folkhälsomyndigheten har ändrat i prioritetsordningen för vaccineringen mot covid-19. Alla som fyllt 65 år ska prioriteras i vaccinationsarbetets andra fas. Tidigare skulle personer från 70 år ingå. I den tredje fasen ingår nu personer från 60 år samt personer med vissa sjukdomar.

Publicerades

Krav på negativt covid-19 test för inresa till Sverige

Från och med lördag 6 februari kommer utländska medborgare att behöva visa upp ett negativt covid-19-test för att få resa in i Sverige.

Publicerades

Astra Zenecas vaccin enbart till yngre än 65 år

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Astra Zenecas vaccin i första hand ges till personer mellan 18 och 64 år. Än så länge saknas data om hur effektivt vaccinet skyddar mot covid-19 i de äldre åldersgrupperna.

Publicerades

Tecken på ökad spridning av  brittisk virusvariant

Folkhälsomyndigheten har undersökt över 2 000 fall av covid-19 för att få reda på förekomsten av den brittiska muterade virusvarianten i Sverige. Elva procent av proverna visade sig vara av den brittiska varianten.