Publicerades

Regeringen förlänger nationella restriktioner

Regeringen har beslutat att förlänga alkoholstoppet efter klockan 20.00 på serveringsställen, och föreslår fler åtgärder med hjälp av pandemilagen.

Regeringen har efter diskussioner med Folkhälsomyndigheten beslutat att förlänga följande restriktioner och rekommendationer:

  • Förbudet att servera alkohol på serveringsställen efter klockan 20.00 förlängs fram till den 14 februari. Regeringen föreslår samtidigt att förbudet ska förlängas till den 28 februari och skickar ut förslaget på remiss. Efter 28 februari 2021 föreslås att alkoholservering förbjuds efter klockan 22.00.
  • Statliga myndigheters uppdrag om att öka andelen medarbetare som jobbar hemifrån förlängs till den 31 maj 2021. Endast arbetstagare som fysiskt måste närvara för att utföra sitt jobb ska befinna sig i myndighetens lokaler.
  • Regioner och kommuner fortsätter att uppmanas om att hålla verksamheter som inte är nödvändiga stängda till och med den 21 februari 2021. Det handlar om verksamheter som allmänheten har tillträde till. 

Regeringen föreslår fler åtgärder med stöd av den nya pandemilagen:

  • Mer praktiska regler för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Antalet deltagare föreslås kunna variera beroende på om evenemanget anordnas inomhus eller utomhus och hur stor lokalen eller området är. Regeringen ser också över möjligheten för motionslopp utomhus. 
  • Regeringen arbetar med att se över om det finns behov för att ta fram förslag på smittskyddsåtgärder för fjärrtrafik, exempelvis tåg och långfärdsbussar.
  • Regeringen förbereder för att kunna stänga ner även butiker, gym och restauranger om smittläget försämras.  
Källa: regeringen
Publicerades

Taggar för denna sida: