Publicerades

Förändringar som rör inresor till Sverige

Regeringen presenterade idag ett antal förändringar som gäller inresor till Sverige. Inreseförbudet förlängs för resor från länder utanför EU. Kravet på negativt covidtest för resenärer från Norden slopas.

Inreseförbudet till Sverige för resor från länder utanför EU och EES förlängs till och med den 31 augusti. Kravet på ett negativt covidtest för den som reser till Sverige från andra länder inom EU och EES förlängs till den 30 juni. Men från den 31 maj slopas kravet på att resenärer från Danmark, Finland, Norge och Island ska visa upp ett negativt covidtest. De omfattas inte heller av Folkhälsomyndighetens rekommendation om testning och isolering av symtomfria efter resa.

Rekommendationer angående testning och isolering

Från och med den 1 juni undantas symtomfria personer som reser från EU/EES, Schengenområdet, Storbritannien samt vissa tredjeländer från rekommendationen att testa och isolera sig vid inresa till Sverige.

För resande från alla övriga länder kvarstår rekommendationen om testning och isolering i en vecka efter ankomsten, även om de inte har symtom.

Fullvaccinerade personer utan symtom undantas från rekommendationen oavsett var man varit innan ankomsten till Sverige.

Läs mer om vad som gäller hos ansvariga myndigheter: 

Publicerades

Taggar för denna sida: