Nyheter för november

Publicerades

Ny rekommendation om testning för dig som varit utanför Norden

Alla som har varit utanför Norden under de senaste sju dagarna bör PCR-testa sig för infektion av covid-19 så snart som möjligt efter hemkomst. Det skriver Folkhälsomyndigheten på sin webbplats. Dessutom gäller särskilda rekommendationer för dig som har besökt vissa länder i södra Afrika.

Publicerades

Varning för kraftigt snöfall

Uppdatering 2/12 kl 10.30: En orange varning har utfärdats för Gotland för vind i kombination med snöfall. Vädret kan ge upphov till störningar i trafiken under torsdagen.

Publicerades

Myndigheterna om den nya virusvarianten omikron

Folkhälsomyndigheten uppdaterar rekommendationerna vid inresa från en rad länder i södra Afrika. Det på grund av en ny variant av coronaviruset. Världshälsoorganisationen WHO har döpt den nya varianten till omikron och klassat den som en variant av särskild betydelse.

Publicerades

Alla mellan 18 och 65 rekommenderas en tredje dos

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla mellan 18 och 65 år ska erbjudas en tredje dos med vaccin. Påfyllnadsdosen ska ges enligt en särskild prioritetsordning.

Publicerades

Förslag på åtgärder för minskad spridning av covid-19

Folkhälsomyndigheten har tagit fram ett förslag på smittskyddsåtgärder som ska gälla från den 1 december. Åtgärderna handlar om hur allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare kan genomföras med eller utan vaccinationsbevis.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Västerås

Uppdatering 18/11 klockan 04.50: Meddelandet gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Folkhälsomyndigheten föreslår vaccinationsbevis

Folkhälsomyndigheten har bett regeringen att införa vaccinationsbevis vid evenemang för personer som är 18 år och äldre från och med den 1 december. Vaccinationsbeviset ska kunna användas vid arrangemang inomhus med fler än 100 deltagare.

Publicerades

Testning för covid-19 rekommenderas för alla med symtom

Från och med den 22 november rekommenderar Folkhälsomyndigheten att regionerna erbjuder testning för covid-19 av alla som är 6 år och äldre som får symtom som kan vara covid-19. Detta gäller oavsett om man är vaccinerad eller ej.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Helsingborg

Uppdatering 17/11 klockan 02.15: Meddelandet gäller inte längre. Faran är över.