Nyheter för februari

Publicerades

Orange varning för vind och snöfall

SMHI har utfärdat en orange varning för vind och snöfall på kalfjället i Norra Lapplandsfjällen. SMHI avråder starkt från att ge sig ut på fjället i helgen.

Publicerades

Orange varning för snöfall och vind

Uppdatering måndag 21/2 kl. 06.47: Orange varning gäller nu även södra Gävleborgs län och sydöstra Dalarnas län. SMHI har under söndagen utfärdat en orange varning för kraftigt snöfall och frisk vind i nordligaste delen av Södermanlands län, Örebro län, Västmanlands län, Stockholms län och…

Publicerades

Varning för kraftigt snöfall över Västernorrlandskusten

Uppdatering 16/2 klockan 13:45: SMHI har nedgraderat varningen till en gul varning.

Publicerades

Andra påfyllnadsdos rekommenderas till personer som löper störst risk för allvarlig sjukdom

Folkhälsomyndigheten rekommenderar en andra påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 till personer som bor på SÄBO, har hemtjänst eller hemsjukvård samt till alla som är 80 år och äldre. Den andra påfyllnadsdosen bör ges tidigast fyra månader efter den första.

Publicerades

UD avråder från alla resor till Ukraina

Utrikesdepartementet (UD) har beslutat att avråda från alla resor till Ukraina med anledning av förändringar i säkerhetsläget. UD uppmanar också svenskar som befinner sig i Ukraina att lämna landet.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Malmö, Skåne län

Uppdatering klockan 15.38: Meddelandet gäller inte längre.

Publicerades

Inreseförbudet från länder inom EU/EES tas bort

Regeringen har beslutat att ta bort inreseförbudet för resande till Sverige från Norden och övriga EU- och EES-länder. Beslutet gäller från och med den 9 februari.

Publicerades

Restriktioner tas bort 9 februari

De flesta pandemirestriktioner och allmänna råd tas bort från och med 9 februari. Det gäller bland annat deltagarbegränsningar, vaccinationsbevis och krav på avstånd mellan sällskap. Vissa råd och rekommendationer kommer dock fortfarande finnas kvar.

Publicerades

Varning för vind och snöfall i delar av norra Sverige

Uppdatering 4/2 kl. 08.39: SMHI har utfärdat en orange varning för vind på kalfjället i Lapplandsfjällen samt vind i kombination med snöfall i nordligaste Ångermanland och södra Västerbotten.