Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Jönköpings län:

Uppdaterad: 25 jun 2024 02:39

Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Sveriges Radio
Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Borgholm

Uppdatering 19/4 kl. 17.00: Faran är över. Meddelandet gäller inte längre.

Ursprungligt meddelande: ⚠️Viktigt meddelande till allmänheten i Borgholm på Öland i Kalmar län. Det brinner i ett flerfamiljshus i Borgholm. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

För de som vill komma för att prata om det som hänt är Kupan, Röda Korset på Trädgårdsgatan12 i Borgholm, ny samlingsplats. Volontärer och medarbetare från kommunen finns på plats. Kupan tar gärna emot bidrag som kläder, skor, laddare och hygienartiklar till de som drabbats av branden. Kyrkan som tidigare var samlingsplats är nu stängd. Tillfälligt boende är ordnat för de drabbade. 

Stadshuset i Borgholm är stängt på onsdagen på grund av brandrök, och de anställda arbetar på distans. Även en skola, biblioteket och socialkontoret i Borgholm är stängt. Flera av de stängda verksamheterna går att nå per telefon. 

För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.

Källa: SverigesRadio
Uppdaterades

Taggar för denna sida: