Publicerades

🔺Röd varning för vind i Norrbotten

SMHI har utfärdat en röd varning för västligaste Norrbottens län. Varningen gäller för torsdag eftermiddag och kväll. Det är risk för strömavbrott och omfattande skador på byggnader.

Under torsdag eftermiddag och kvällen väntas mycket blåsigt med kraftiga stormbyar, lokalt orkanbyar i Norrbotten.

Hur kan det påverka mig?

  • Mycket begränsad framkomlighet på vägar över ett större område på grund av nedfallna träd.
  • Kraftiga förseningar inom buss-, tåg-, flyg- och färjetrafiken samt inställda avgångar.
  • Längre och mer omfattande elavbrott i områden med luftburna elledningar i glesbygdsområden. Elavbrotten leder i sin tur till omfattande avbrott i fasta och mobila nät för telekommunikationer.
  • Omfattande skador på byggnader och stor risk för flygande föremål.
  • Mycket omfattande skogsskador.

Röd varning är den högsta varningen och kan leda till mycket allvarliga konsekvenser för samhället och stor fara för allmänheten

Trafikverket: Ge dig inte ut i trafiken

Det mycket besvärliga vädret orsakar stor påverkan på både väg och järnväg med bland annat nedfallna träd, skriver Trafikverket på sin webbplats. I västra Norrbotten är det dessutom snöfall med snödrev och höga vallar på vägarna. Man bör inte bege sig ut i vägtrafiken, skriver Trafikverket. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om väderläget och följa rekommendationer. 

Tågtrafik ställs in

All tågtrafik norr om Boden kommer att ställas in fram till fredag klockan 12.00. För mer information om din resa hänvisar Trafikverket till ditt tågbolag.

Källa: SMHI
Uppdaterades

Taggar för denna sida: