Nyheter för december

Publicerades

Länsstyrelsen Jämtland: Undvik att vistas utomhus under stormen Staffan

Länsstyrelsen i Jämtlands län uppmanade allmänheten att hålla sig inomhus under fredags kväll och natten mot lördag, med anledning av stormen Staffan.

Publicerades

Varning för storm och stormbyar i delar av södra Norrland

SMHI har utfärdat klass 2-varningar inför en storm som väntas dra in över delar av södra Norrland under fredag kväll. Störningar kan förekomma i bland annat tåg- och vägtrafik, meddelar Trafikverket.

Publicerades

MSB:s lägesbild av flyktingsituationen vecka 51

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har sammanställt en nationell bild av läget för flyktingsituationen under vecka 51.

Publicerades

Svenskar uppmanas lämna Burundi

UD skärper sin reseavrådan för Burundi.

Publicerades

MSB:s lägesbild av flyktingsituationen vecka 50

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har sammanställt en nationell bild av läget för flyktingsituationen under vecka 50.

Publicerades

Varning för extremt höga flöden

SMHI har utfärdad en klass 3-varning för extremt höga flöden i de västra delarna av Västra Götaland. Uppdaterad 6/12 18.50. Klass 3-varningen gäller även Hallands län.

Publicerades

Störningar under stormen Helga

Stormen Helga som drabbade delar av södra Sverige under fredagen medförde strömavbrott och stora störningar i trafiken. Uppdaterad 5/12 kl 08.22.

Publicerades

Krisinformation.se testar crowdsourcing

Crowdsourcing betyder att många hjälps åt att samla in information tillsammans. Själva informationsinsamlingen kan ske på olika sätt, men det är vanligt att använda kartor. Krisinformation.se börjar i december 2015 att testa ett enkelt verktyg för crowdsourcing, där medborgare kan skicka in sina…

Publicerades

SMHI: klass 2-varning för stormbyar i norra Götaland

SMHI varnade under torsdagsförmiddagen för mycket besvärligt väder i norra Götaland under fredagen.

Publicerades

MSB:s lägesbild av flyktingsituationen vecka 49

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har sammanställt en nationell bild av läget med anledning av flyktingsituationen för vecka 49.