Nyheter för oktober

Publicerades

Svenska ambassaden i Dar Es Salaam: Oroligt på Zanzibar

Efter flera explosioner i Stonetown på ön Zanzibar utanför den tanzaniska kusten uppmanar svenska ambassaden i Dar Es Salaam svenskar på plats att undvika folksamlingar och demonstrationer.

Publicerades

Polisen samordnar utredningar av mordbränder mot flyktingboenden

Polisens nationella operativa avdelning, Noa, har fått ansvar för att samordna alla förundersökningar om mordbränder mot flyktingboenden.

Publicerades

MSB:s lägesbild av flyktingsituationen vecka 44

MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har sammanställt en nationell bild av läget med anledning av flyktingsituationen för vecka 44.

Publicerades

Politisk överenskommelse i flyktingfrågan

Regeringen har tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet liberalerna och Kristdemokraterna enats om ett antal insatser i flyktingfrågan.

Publicerades

Om händelserna vid Kronans skola i Trollhättan

Torsdagen den 22 oktober angrep en gärningsman flera personer på Kronans skola i Trollhättan. Flera skadades, några så svårt att de senare avled. Kommunen har aktiverat POSOM-gruppen och öppnat stödcentra för drabbade och anhöriga.

Publicerades

Tillfälligt tältboende ställs i ordning för asylsökande

Migrationsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ställer nu i ordning ett tillfällig tältboende för asylsökande i Revinge i Skåne.

Publicerades

Sveriges ambassad i Ankara om händelserna i Turkiet

Under lördagen den 10 oktober skedde flera explosioner i centrala Ankara. Sveriges ambassad i Ankara uppmanar svenskar i Turkiet att undvika folksamlingar och demonstrationer samt att följa information från ambassaden, sitt resebolag och media om situationen på orten där man vistas.

Publicerades

Folkhälsomyndigheten: Låg risk för smittspridning kopplad till flyktingsituationen

Risken är låg för ökad smittspridning i landet på grund av flyktingsituationen. Det skriver Folkhälsomyndigheten, som har gjort en riskbedömning baserad på rapporter från världshälsoorganisationen WHO och den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC.

Publicerades

Höjd beredskap i Malmö kring ensamkommande barn

Antalet ensamkommande flyktingbarn som kommer till Malmö fortsätter att öka. Därför höjer Malmö stad sin beredskap till krisläge två, allvarlig händelse.

Publicerades

Störning på mobilnätet i delar av Norrland

På grund av oväder är det enligt Telia störningar i mobilnätet på flera håll i Västernorrland, Jämtland och Västerbotten.