Nyheter för januari

Publicerades

VMA: Brand i industriområde i Trekanten, Kalmar län

Strax före midnatt, natten mot söndagen, började det brinna vid en bensinstation i Trekanten, Kalmar kommun, med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA,…

Publicerades

Folkhälsomyndigheten om zikavirus

Den senaste tiden har det rapporterats om utbrott av zikavirus i länder dit många svenskar reser. Den som ska till något av de här länderna bör skydda sig mot myggbett. Gravida kvinnor bör kontakta hälso- och sjukvården för råd inför resan. Men risken för resenärer att drabbas av allvarliga…

Publicerades

MSB:s lägesbild av flyktingsituationen vecka 3

Trots att antalet asylsökande till Sverige fortsätter att minska är läget fortfarande ansträngt inom vissa områden, däribland boende, ensamkommande barn, socialtjänst och skola. Den tidigare akuta hanteringen av flyktingsituationen övergår nu till långsiktig linjeverksamhet.

Publicerades

Snökaos ställer till trafikproblem i Göteborg

Göteborg har drabbats hårt av nattens kraftiga snöande med inställda tåg och flyg som följd.

Publicerades

Köpings kommun: Om vattenläckan i Köping och Munktorp

UPPDATERAD kl.14.40: Vattenäckan är lagad, men vattnet bör kokas innan användning.

Publicerades

Naturvårdsverket lanserar lavinprognoser

Naturvårdsverket lanserar nu sajten Lavinprognoser, en sajt med dagliga bedömningar av lavinfaran i svenska fjällområden.

Publicerades

Explosion i turistområde i Istanbul

UD uppmanar alla svenskar som befinner sig i Istanbul att höra av sig till sina anhöriga.

Publicerades

UD om händelsen i Hurghada

En attack skedde under fredagen mot ett hotell i den egyptiska turistorten Hurghada. Sveriges ambassad i landet följer händelsen. Utrikesdepartementet uppmanar alla svenskar i området att kontakta anhöriga.

Publicerades

Storbrand i Arvika

Under natten mot fredagen började det brinna i ett flerfamiljshus i centrala Arvika och de boende evakuerades till ett hotell.