Nyheter för oktober

Publicerades

SMHI varnar för snöfall

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stora snömängder i Dalarna under tisdagen. Varningen gäller hela Dalarnas län utom fjällen. Under tisdagsdygnet väntas snöfall i stora delar av mellersta Sverige och SMHI har även utfärdat flera klass 1-varningar med anledning av snön.

Publicerades

Angående fredagens driftstörningar

Under fredag kväll den 21 oktober var det tidvis svårt att nå både MSB:s webbplats och Krisinformation.se. Orsaken var att den amerikanska DNS-leverantören Dyn, som hanterar MSB:s och många andra kunders domännamn på internet, utsattes för en nätattack.

Publicerades

Krisinformation.se åter uppe

Vi har under fredagskvällen haft tekniska störningar på vår webbplats krisinformation.se. Felet är nu åtgärdat och sidan fungerar som vanligt igen.

Publicerades

Brand i Kumla

Boende i och runt Hällabrottet i Kumla kommun uppmanades på söndag morgon att stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av rökutveckling efter en brand i en byggnad vid miljöföretaget Ekokem Sakab.

Publicerades

UD om orkanen Matthew

Orkanen Matthew drog in över USA:s sydöstra kust helgen den 8-9 oktober 2016. Utrikesdepartementet, UD, uppmanade svenskar i området att följa de lokala myndigheternas anvisningar i samband med att orkanen.

Publicerades

MSB om orkanen Matthew

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är beredd att bistå de länder som drabbas av orkanen Matthew.