Nyheter för juli

Publicerades

Vi stänger tillfälligt av notiserna i vår app

Med anledning av tekniska problem med notiserna i vår mobilapp för krisinformation har vi nu valt att stänga av funktionen som trycker ut notiser till användarna, den så kallade pushfunktionen.

Publicerades

UD om jordbävning mellan Grekland och Turkiet

Under natten till fredagen den 21 juli inträffade en jordbävning på gränsen mellan Grekland och Turkiet. Ambassaden i Aten och generalkonsulatet i Istanbul uppmanar svenskar på plats att följa eventuella anvisningar från myndigheterna samt höra av sig till anhöriga i Sverige.

Publicerades

SMHI varnar för mycket höga flöden i Torne-, Rautas- och Tärendöälvarna

SMHI utfärdade på söndagen en klass 2-varning för mycket höga flöden i övre delarna av Torneälven och Rautasälven (uppströms Lainioälven) samt Tärendöälven.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Kalmar

Det VMA som utfärdades tidigt på lördagsmorgonen i dag 15 juli för en vattenläcka i Kalmar, Kalmar län, gäller inte längre. Varningen är borttagen.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Båstad

Det viktiga meddelandet till allmänheten, VMA, som utfärdades för Båstad i Skåne län på fredagskvällen 14 juli gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Polisen om rasolyckan i Ludvika

Polisen i Dalarna uppger att en byggnadsställning i anslutning till en järnvägsbro i Ludvika har rasat.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Norrköping

Det VMA som utfärdades på onsdagskvällen angående explosionsrisk vid en industrianläggning på Händelö gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Felaktigt VMA-larm "Hesa Fredrik" Stockholms län

VMA-signalen som ljöd i Stockholm vid 22-tiden under söndagskvällen var inget skarpt larm. Signalen utlöstes av misstag efter att SOS Alarm testat systemet. Här samlar vi information och länkar till berörda myndigheter som hanterat händelsen.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Löddeköpinge

Det viktiga meddelandet till allmänheten i Löddeköpinge, Kävlinge kommun, i Skåne län som utfärdades på torsdagsmorgonen den 6 juli gäller inte längre.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Borgholm

Det VMA som utfärdades tidigare under dagen är nu borttaget. Faran är över.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Malmberget och Koskullskulle, Gällivare

På lördagseftermiddagen utfärdades ett VMA om att det brann i en avfallsanläggning i Gällivare. Varningen är nu borttagen och faran bedöms vara över.