Nyheter för juni

Publicerades

SOS Alarm om Viktigt meddelande via sms

Från den 1 juli kommer du att kunna få VMA, Viktiga meddelanden till allmänheten, även via ett sms om något allvarligt händer i området där du befinner dig.

Publicerades

SMHI varnar för mycket stora regnmängder i Kalmar län

Uppdatering 29/6 kl. 06.00: SMHI har dragit tillbaka klass-2 varningen. Men det är fortfarande risk för stora regnmängder. SMHI utfärdade på onsdagen en klass 2-varning för mycket stora regnmängder i Kalmar län och Öland från torsdag förmiddag.

Publicerades

CERT-SE om nytt angrepp av utpressningsprogram

En ny våg av utpressningsprogram sveper nu över världen. Det rör sig om en variant som kan drabba datorer med operativsystem av typen Microsoft Windows. I många länder har flera företag och myndigheter drabbats. Utbrottet betraktas som ett av de större.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Kiruna

Det viktiga meddelandet till allmänheten i Kiruna efter branden i avfallsanläggningen gäller inte längre. Faran för skadlig rök är över.

Publicerades

Ny tjänst ska informera om risk för vattenbrist

På måndagen lanserades den nya tjänsten ”Risk för vattenbrist” på SMHI:s webbplats. Tjänsten ska underlätta för den som vill förbereda sig för en eventuell vattenbrist.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Viksjö

Det viktiga meddelandet till allmänheten i Järfälla om en brand på Bruttovägen under eftermiddagen den 19 juni gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Krokom

Det viktiga meddelandet i Föllinge i Krokoms kommun som utfärdades den 16 juni har dragits tillbaka och faran är över.

Publicerades

Skatteverket om tidigare problem med e-tjänster

Skatteverkets e-tjänster fungerar åter. Problemen som gjorde att e-tjänster inte var tillgängliga är nu åtgärdade.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Ånge

VMA som utfärdades i Ånge gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Hörde du VMA-tutan?

Uppdaterad 7/6 kl 14.00. Hesa Fredrik, utomhusvarningssystemet för Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, testades måndagen den 5 juni klockan 15.00. Samtidigt testade vi våra verktyg för crowdsourcing.

Publicerades

Sveriges ambassad om händelsen i London

Ett terrorattentat inträffade vid London Bridge i centrala London under lördagskvällen den 3 juni. Svenska medborgare i området uppmanades att kontakta sina anhöriga och följa de lokala myndigheternas anvisningar.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Söderhamn

Det viktiga meddelandet till allmänheten om brand i Campus Vågbro asylboende i Söderhamn som publicerades tidigt på morgonen den 4 juni är inte längre aktuellt.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Karlstad

Ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, utfärdades på lördagskvällen den 3 juni i Karlstad. Det brann på Örsholmen industriområde och rök från branden befarades driva in över tätorten.