Nyheter för oktober

Publicerades

Skärpta allmänna råd införs i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland

Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkarna i regionerna Stockholm, Västra Götaland och Östergötland har beslutat om skärpta allmänna råd för personer som vistas i respektive län. Syftet är att minska den snabba smittspridningen av covid-19. Beslutet gäller till och med den 19 november, men kan…

Publicerades

Skärpta allmänna råd i Skåne

Alla som vistas i Skåne län uppmanas att undvika kollektivtrafik och att avstå från att vistas i butiker och köpcentrum. Det är två av de skärpta allmänna råd som Folkhälsomyndigheten och Region Skåne kommit överens om.

Publicerades

Regeringen förlänger inreseförbudet

För att mildra effekterna av coronavirusets spridning förlänger regeringen det tillfälliga inreseförbudet till och med den 22 december 2020.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Ljusdals kommun, Gävleborgs län

Uppdatering 23 oktober kl 13.15: Det Viktiga meddelande som utfärdades på grund av en brand i Järvsö är återkallat och är inte längre aktuellt.

Publicerades

Höjning av publiktak och återinfört förbud för danstillställningar

Regeringen meddelade idag att taket för sittande publik höjs till 300 personer på kultur- och sportevenemang. För att förhindra trängsel på nattklubbar har regeringen även beslutat att offentliga danstillställningar för fler än 50 personer åter ska förbjudas. Besluten gäller från den 1 november.

Publicerades

Lättade rekommendationer för äldre

Personer över 70 år och riskgrupper kommer från och med nu att omfattas av samma rekommendationer som alla andra grupper i samhället. Regeringen uppmanar alla att följa de allmänna råden för att skydda de som löper störst risk att bli allvarligt sjuka.

Publicerades

Återgång till tidigare regler för läkarintyg

Från och med den 1 november 2020 gäller de tidigare reglerna för läkarintyg avseende sjukpenning och vård av barn, meddelar Försäkringskassan. Från dag 8 behövs läkarintyg för vård av barn och från dag 15 för sjukpenning.

Publicerades

Skärpta allmänna råd i Uppsala län

Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren i Region Uppsala har utfärdat skärpta allmänna råd för personer som vistas i Uppsala län. Syftet är att minska den snabba smittspridningen av covid-19.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Jägersro i Malmö

Uppdatering 20 oktober kl. 03.20: Meddelandet gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Hörby

Det viktiga meddelandet till allmänheten i Hörby gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Avrådan upphör för turistresor till Malta och Slovenien

Torsdagen den 8 oktober hävs avrådan från turistresor till Malta och Slovenien, meddelar Utrikesdepartementet, UD.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i centrala Svedala i Skåne län

Uppdatering 5 oktober kl. 23.05: Meddelandet gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Stanna hemma om någon i hushållet har covid-19

Många smittas av en annan person i hemmet. De som bor tillsammans med någon som bekräftats ha covid-19 kommer att få särskilda regler att följa.