Nyheter för januari

Publicerades

SMHI varnar för stora snömängder i Västernorrland och Gävleborg

Uppdatering 2/2 08.36: Varningen för stora snömängder och drivbildning har nu nedgraderats till en klass 1-varning för både Gävleborgs och Västernorrlands län.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Landskrona

Det viktiga meddelande till allmänheten, VMA, som utfärdades för Landskrona i närheten av Boliden Bergsöe gäller inte längre.

Publicerades

Trafikverket uppmanar till försiktighet i trafiken på grund av strängt vinterväder

Trafikverket uppmanar trafikanter att följa aktuella väderprognoser och trafikinformation då det väntas strängt vinterväder i större delen av landet de närmaste dagarna.

Publicerades

SMHI varnar för storm i Jämtlandsfjällen

Uppdatering 15/1 09.00: Varningen har nu uppdaterats till att gälla också norra Lapplandsfjällen.

Publicerades

Ambassaden i Zambia uppmanar svenskar att undvika folksamlingar i Lusaka

Sedan lunchtid den 12 januari 2018 pågår det oroligheter i Zambias huvudstad Lusaka. Ambassaden uppmanar svenska resenärer att undvika folksamlingar och demonstrationer. Man uppmanar även svenskar att iaktta försiktighet i centrala Lusaka, särskilt på marknadsplatser och andra allmänna platser.

Publicerades

Ambassaden uppmanar svenskar i Tunisien att anmäla sig till svensklistan

Sveriges ambassad i Tunis uppmanar alla svenskar som bor i eller tillfälligt vistas i Tunisien att anmäla sig till svensklistan.

Publicerades

Polisen om explosion i Vårby gård

En explosion skedde strax efter 11.00 söndagen den 7 januari utomhus utanför tunnelbanan i Vårby gård. Enligt uppgifter till polisen hade en man plockat upp ett föremål från marken, som exploderade.

Publicerades

Stor lavinfara i Jämtlands- och Härjedalsfjällen

Naturvårdsverket varnar för stor lavinfara i Södra Jämtlandsfjällen och Västra Härjedalsfjällen söndag den 7 januari.

Publicerades

Kokningsrekommendationer gällande Lidingö

Uppdatering 10/1 kl. 14.27: Analyserna av dricksvattnet på Lidingö visar att det inte finns några skadliga bakterier (koliforma eller E.coli bakterier) i vattnet. Den tidigare rekommendationen om kokning av dricksvatten gäller alltså inte längre.

Publicerades

SMHI varnar för storm och stormbyar i Jämtlands och Västernorrlands län

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för storm eller stormbyar i hela Jämtlands län och hela Västernorrlands län, gällande söndag den 7 januari.

Publicerades

Myndigheterna om det pågående utbrottet av mässling

Den senaste tiden har ett antal fall av mässling upptäckts i Västra Götaland. Myndigheterna arbetar för att begränsa spridningen av den mycket smittsamma sjukdomen.

Publicerades

Tågtuta förväxlades med VMA i Stockholm

Den signal som hördes över delar av Stockholm från 23:30-tiden under måndagskvällen - och som gjorde många människor oroliga - kom från ett tåg som backade från Värtahamnen mot Stockholms Central. Det var alltså ingen VMA-signal. Det meddelar SOS Alarm och Trafikverket.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Halmstad

Det viktiga meddelande till allmänheten, VMA, som utfärdades för Halmstad, Hallands län gäller inte längre. Faran är över.