Nyheter för juni

Publicerades

Skogsbrand i Nacka

Branden i ett skogsområde norr om väg 222 i Nacka kommun är släckt. Räddningstjänstens uppmananing till boende i rökdrabbade områden att stänga fönster, dörrar och ventilation gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Sköllersta, Örebro län

Det viktiga meddelandet till allmänheten som utfärdades Kvarntorp i Örebro län fredag kväll gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Umeå

Det viktiga meddelande som utfärdades till allmänheten i Umeå gäller inte längre. Faran är över. Meddelandet berörde boende i stadsdelarna Mariehem, Ersboda och Tomtebo.

Publicerades

MSB påminner om eldningsförbuden

På grund av det fortsatt torra och varma vädret manar nu MSB allmänheten att följa eldningsförbuden och vara mycket försiktig i skog och mark.

Publicerades

Brandläget i Sala

Uppdatering 9 juni 14.30: Samtliga bränder är nu bekämpade. Räddningstjänsten har avslutat sina insatser och lämnat över ansvaret för områdena till fastighetsägarna.

Publicerades

Ytterligare bränder i Sala

Under tisdagen upptäcktes nya bränder norr om Sala, en i närheten av Ulvsbo och en i riktning mot Saladamm. Ett tiotal hushåll har evakuerats från Ulvsbo och evakuering pågår på flera platser i brandens riktning, bland annat Nilsbo och Nötbo.

Publicerades

Kraftig skogsbrand i Sala kommun

Det rasar en kraftig skogsbrand i Rörbo utanför Sala i Västmanland. Ett stort antal brandmän, poliser och många andra arbetar med att bekämpa branden. Flera helikoptrar deltar också i släckningsarbetet.