Nyheter för januari

Publicerades

Påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 rekommenderas tidigast efter tre månader

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 ges från det att minst tre månader har gått sedan primärvaccinationens sista dos. Det är ett kortare tidsintervall än tidigare.

Publicerades

SMHI: Orange varning för vind i kombination med snöfall

SMHI har utfärdat en orange varning för vind i kombination med snöfall på Upplands- och Roslagskusten. Varningen gäller från natt mot söndag den 30 januari och fram till söndag eftermiddag.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Stenungsund

Uppdatering 28/1 kl. 20.10: Meddelandet gäller inte längre.

Publicerades

SMHI: Orange varning för stormbyar

SMHI har utfärdat en orange varning för stora delar av västkusten, Skåne, sydvästra Småland samt Gotland på grund av vind med stormbyar. På Skagerrak och Kattegatt väntas stormvindar. Varningarna gäller från lördag eftermiddag till och med söndag kväll.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten

Uppdatering 26/1 kl 16.05 Meddelandet gäller inte längre, faran är över.

Publicerades

Flera åtgärder mot covid-19 kan komma att avvecklas 9 februari

Folkhälsomyndigheten bedömer att den stora smittspridningen av covid-19 kan nå sin topp de närmaste veckorna. Smittspridningen har lett till hög sjukfrånvaro som riskerar att påverka samhällsviktiga funktioner. De åtgärder som infördes i december och januari behöver därför finnas kvar i…

Publicerades

Ändrad avrådan för resor till Ukraina

Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har Utrikesdepartementet, UD, beslutat att ändra reseavrådan för Ukraina.

Publicerades

SMHI utfärdar orange varning för Norrbottens läns fjälltrakter

SMHI har utfärdat en orange varning för Norrbottens läns fjälltrakter på grund av kraftig vind i kombination med snöfall på kalfjället. Varningen gäller från lördag kväll till natten mot måndag och personer avråds starkt från att ge sig ut på fjället.

Publicerades

Ändrade förhållningsregler kring covid-19

Folkhälsomyndigheten förändrar nu förhållningsreglerna kring att stanna hemma från arbete eller skola när man själv eller någon i hushållet är sjuk. Detta för att minska frånvaron av personal i många verksamheter när spridningen av covid-19 är hög. Folkhälsomyndigheten uppdaterar också…

Publicerades

SMHI varnar för kraftig vind och stormbyar

SMHI har utfärdat en orange varning för vind som berör delar av Jämtland, Härjedalen, Hälsingland och Medelpad. Det handlar om kraftig vind med stormbyar under natten till måndag. Det finns risk för nedfallna träd, begränsad framkomlighet på vägarna, strömavbrott, skador på byggnader och flygande…

Publicerades

Ändringar kring testning för covid-19

Smittspridningen av covid-19 är mycket kraftig och väntas öka ytterligare. Därför föreslår Folkhälsomyndigheten prioriteringar när det gäller testning. Prioriteringarna är till för att minska belastningen på regionerna och föreslås vara tillfälliga.

Publicerades

Varning för oväder i fjällen

Uppdatering 15 januari 15.10: SMHI har utfärdat en orange varning för vind i kombination med snöfall på kalfjället i södra Jämtlands, Norrbottens och Dalarnas läns fjälltrakter. SMHI avråder starkt från att ge sig ut på fjället under helgen.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Malmö kommun, Skåne län

Uppdatering 11/1 klockan 23.07: Meddelandet gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Flera nya åtgärder mot covid-19 införs 12 januari

För att minska smittspridningen av covid-19 och belastningen på sjukvården införs flera nya åtgärder från och med 12 januari.

Publicerades

Regeringen öppnar för vaccinationsbevis på serveringsställen och andra platser

Regeringen ger Folkhälsomyndigheten möjlighet att införa vaccinationsbevis från den 12 januari på serveringsställen och andra platser där risken för trängsel och smittspridning är särskilt stor. Om och när vaccinationsbevis införs beror på smittspridningens utveckling.