Nyheter för april

Publicerades

Svensk insats på plats i Nepal

Den svenska insatspersonalen landade i Nepals huvudstad Katmandu på onsdagsmorgonen, uppger Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Publicerades

MSB: Ny inriktning för svensk insats till Nepal

Den svenska insatsen för de jordbävningsdrabbade i Nepal ändrar inriktning. Detta sedan regeringen i Nepal meddelat att behovet av sök- och räddningsteam är fyllt.

Publicerades

UD avråder från resor till Nepal

Med anledning av naturkatastrofen i Nepal avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till hela landet.

Publicerades

Sverige skickar sök- och räddningsstyrka till Nepal

Sverige skickar en sök- och räddningsstyrka till Nepal, som drabbats av kraftiga jordbävningar. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har erbjudit en stor sök- och räddningsstyrka bestående av 76 personer och hundar. Planet med räddningsstyrkan planeras att lyfta från Sverige under…

Publicerades

Jordbävning i Nepal

En större jordbävning inträffade på lördagsmorgonen i Nepal. Skalvet uppges ha haft en magnitud på 7,8 och orsakat stor förödelse, främst i huvudstaden Katmandu.

Publicerades

Sveriges ambassad om oroligheter i Sydafrika

De senaste veckorna har våldsamheter brutit ut i flera orter i regionen Kwa-Zulu Natal i Sydafrika. Oroligheter och våldsamheter har också drabbat delar av Johannesburg.

Publicerades

Skogsbrand söder om Västervik

Under söndagen startade en skogsbrand norr om Böljerum, en mil söder om Västervik.

Publicerades

SOS Alarm om störning på 112

Under kvällen den 9 april var det svårt att komma fram på nödnumret 112 i stora delar av landet. Orsaken var ett tekniskt fel.

Publicerades

Världshälsodagen: Så undviker du att bli sjuk av maten

Varje år dör över två miljoner människor av smitta via livsmedel och dricksvatten. Varje år drabbas tusentals svenskar av matförgiftning. Världshälsodagen den 7 april har i år temat säker mat.