Nyheter för augusti

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Vansbro

Det VMA som utfärdades för Vansbro i samband med ett ammoniakutsläpp under måndagsförmiddagen gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Dricksvattnet bör kokas i delar av Enköping

Vattenprover visar att det finns bakterier i det kommunala dricksvattnet i delar av Enköpings kommun. Vattnet i dessa områden bör därför kokas innan det används till mat eller dryck.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Avesta i Dalarnas län

Det VMA som utfärdades tidigare under tisdagseftermiddagen har nu hävts. Faran är över.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Västerslätt, Umeå i Västerbottens län

Det Viktiga meddelande till allmänheten som utfärdades på grund av en brand i en industribyggnad i Västerslätt, Umeå, Västerbottens län, är tillbakadraget och faran är över.

Publicerades

Sveriges ambassad i Helsingfors om händelsen i Åbo

Fredagen den 18 augusti knivhöggs flera människor i centrala Åbo i Finland. Enligt finska myndigheter ska attacken ha krävt dödsoffer och flera personer ska ha skadats.

Publicerades

Sveriges ambassad i Madrid om händelserna i Barcelona

En bil körde på torsdagseftermiddagen in i människor på gågatan La Rambla i Barcelona. Ambassaden i Madrid uppmanar svenskar på plats att kontakta sina anhöriga.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Sundsvall

På grund av ett tekniskt fel ljöd ett automatlarm som påminde om VMA-signalen "Hesa Fredrik". Larmet var felaktigt och det rådde ingen fara för allmänheten i Sundsvall.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Ankarsrum

Det Viktiga meddelandet till allmänheten, VMA, som utfärdades på tisdagsmorgonen för Ankarsrum i Västerviks kommun gäller inte längre. Faran är över. Det brann i Fiskeklubben i Ankarsrum med kraftig rökutveckling som följd.

Publicerades

VMA: Kraftig brand i Malmö

Den varning som utfärdades för en brand i västra hamnen i Malmö söndagen den 6 augusti gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Ägg med otillåtet bekämpningsmedel har sålts till Sverige

Ägg som stoppats i flera EU-länder på grund av resthalter av det otillåtna medlet fipronil har sålts till Sverige. Det uppger Livsmedelsverket. Men Livsmedelsverket bedömer att det inte är någon hälsorisk om någon har ätit av äggen.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Mölndal

VMA som utfärdades för Mölndal gäller inte längre. Faran är över. På onsdagseftermiddagen började det brinna på Kryptongatan i Åbro industriområde, i Mölndal i Västra Götalands län. Räddningsledaren gick ut med ett VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, där alla i närområdet uppmanades att gå…