Nyheter för december

Publicerades

Nya åtgärder för minskad spridning av covid-19

Från och med den 23 december gäller nya restriktioner och rekommendationer, meddelar Folkhälsomyndigheten. Bland annat rekommenderas alla som kan att arbeta hemifrån. Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster. Det…

Publicerades

Barn inom särskilda grupper 5-11 år rekommenderas vaccin mot covid-19

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att barn inom särskilda grupper, som är extra känsliga för luftvägsinfektioner, vaccineras mot covid-19. Det gäller barn från 5 års ålder.

Publicerades

Ny IT-sårbarhet berör många

Den nya sårbarheten i Apache Log4J kan finnas i många olika system och produkter. Därför är det viktigt att du som har ansvar för IT-system med mailservrar och kontakt med internet snarast ser över IT-miljön och gör nödvändiga uppgraderingar.

Publicerades

Covidbevis vid inresa även från nordiska länder

Folkhälsomyndigheten föreslår att regeringen inför krav på covidbevis vid inresa till Sverige även från de nordiska länderna. Tidigare gällde kravet länder utanför Norden.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Stockvik i Sundsvalls kommun

Uppdatering klockan 17.55: Meddelandet gäller inte längre.

Publicerades

Nya åtgärder för minskad smittspridning

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har presenterat nya åtgärder för att minska spridningen av covid-19. Bland annat införs rekommendation om munskydd vid trängsel i kollektivtrafiken.

Publicerades

Nya åtgärder vid ökad spridning av covid-19

Folkhälsomyndigheten har tagit fram förslag på nya åtgärder för att bromsa smittspridningen av covid-19 och minska belastningen på sjukvården. Den viktigaste åtgärden är ökad vaccinationstäckning. Vaccinationstäckningen behöver öka bland individer som är 50 år och yngre för att bromsa den ökning…