2016

Publicerades

Brand på avfallsanläggning i Malmö

Under tisdagsförmiddagen brann det i Sysavs avfallsanläggning i norra delen av Malmö hamn. Det gick ut ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, i vilket räddningsledaren uppmanade alla i Lomma, Burlöv och Staffanstorp i Skåne att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. VMA:t är…

Publicerades

Stormen Urd: Orkanstyrka - Öresundsbron stängdes

Stormen Urd har under måndagskvällen dragit in över Skåne och västkusten. Orkanstyrka har uppmätts i vindbyar. Öresundsbron stängde för vägtrafik strax efter kl 22 på måndagskvällen. Även Älvsborgsbron i Göteborg har stängts för trafik. Och tåg och färjetrafik har ställts in på flera platser.

Publicerades

Sveriges ambassad i Manilla om tropiska stormen Nock-Ten

En tropisk cyklon kommer att drabba delar av Filippinerna under julhelgen.

Publicerades

UD om händelsen i Berlin

Sveriges ambassad i Berlin uppmanar svenskar som befinner sig i staden att kontakta sina anhöriga samt att följa lokala myndigheters råd och anvisningar. Detta efter att en lastbil körts in i en folkmassa vid en julmarknad i Berlin.

Publicerades

Skydds- och övervakningsområden till följd av fågelinfluensa i Skåne

Uppdaterad 3/1 2017. Jordbruksverket har nu även hävt övervakningsområdet runt den värphönsanläggning utanför Helsingborg där fågelinfluensa påträffades i november. 28/12 togs skyddsområdet bort.

Publicerades

Jordbruksverket om fågelinfluensa i Sverige

Fågelinfluensa har konstaterats på en hönsgård utanför Helsingborg, enligt Jordbruksverket. Inga djur eller djurprodukter får lämna gården innan den har sanerats. Risken för att smittan ska överföras till människor är liten, uppger Folkhälsomyndigheten.

Publicerades

MSB om hur du skyddar dig på nätet

Det finns flera sätt att skydda sig från bedrägerier på nätet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, tipsar om hur du kan hantera dina lösenord och andra åtgärder som ökar din säkerhet.

Publicerades

Brand i Kävlinge

Ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, utfärdades på onsdagen i samband med en brand i en industribyggnad i Kävlinge. Räddningsledaren uppmanade de som kände obehag av röken att hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

Publicerades

Extrema trafikstörningar i Stockholms län

Det kraftiga snöfallet den 9 november orsakade extremt stora störningar i vägtrafiken i hela Stockholms län. Trafiken stod helt stilla på många ställen och framkomligheten var väldigt begränsad.

Publicerades

SMHI klass 2-varnar för snöfall

Uppdatering 6/11 17.20. Klass 2-varningen gällde endast Gotlands län under det kommande dygnet. SMHI utfärdade på lördagen den 5 november en klass 2-varning för stora snömängder i Östergötlands län, östra delen av Jönköpings län och Kalmar län utom Öland.

Publicerades

SMHI varnar för snöfall

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stora snömängder i Dalarna under tisdagen. Varningen gäller hela Dalarnas län utom fjällen. Under tisdagsdygnet väntas snöfall i stora delar av mellersta Sverige och SMHI har även utfärdat flera klass 1-varningar med anledning av snön.

Publicerades

Angående fredagens driftstörningar

Under fredag kväll den 21 oktober var det tidvis svårt att nå både MSB:s webbplats och Krisinformation.se. Orsaken var att den amerikanska DNS-leverantören Dyn, som hanterar MSB:s och många andra kunders domännamn på internet, utsattes för en nätattack.

Publicerades

Krisinformation.se åter uppe

Vi har under fredagskvällen haft tekniska störningar på vår webbplats krisinformation.se. Felet är nu åtgärdat och sidan fungerar som vanligt igen.

Publicerades

Brand i Kumla

Boende i och runt Hällabrottet i Kumla kommun uppmanades på söndag morgon att stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av rökutveckling efter en brand i en byggnad vid miljöföretaget Ekokem Sakab.

Publicerades

UD om orkanen Matthew

Orkanen Matthew drog in över USA:s sydöstra kust helgen den 8-9 oktober 2016. Utrikesdepartementet, UD, uppmanade svenskar i området att följa de lokala myndigheternas anvisningar i samband med att orkanen.

Publicerades

MSB om orkanen Matthew

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är beredd att bistå de länder som drabbas av orkanen Matthew.

Publicerades

Viktigt meddelande: Brand på Skeppsholmen i Stockholm

Uppdatering 22 september kl 07.00. Onsdagen den 21 september utfärdades ett viktigt meddelande till allmänheten i Stockholm. Meddelandet gällde en brand i Konsthögskolans lokaler på Skeppsholmen. Räddningsledaren uppmanade alla som befann sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och…

Publicerades

Sveriges generalkonsulat i New York om explosionen på Manhattan

Lördagen den 17 september ägde en explosion rum på Manhattan i New York, USA. Sveriges generalkonsulat uppmanade svenskar på plats att följa utvecklingen och att hörsamma myndigheternas direktiv.

Publicerades

Viktigt meddelande: Brand i industribyggnad i Sundsvall

Uppdatering 16 september 09.30. Torsdagen 15 september utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten i Sundsvall. Meddelandet gällde en brand i en industribyggnad och allmänheten uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Faran är nu över.

Publicerades

Viktigt meddelande: Brand i återvinningsanläggning i Vaggeryd

Uppdatering 17 september kl 11:15 Torsdagen den 15 september utfärdades ett viktigt meddelande till allmänheten till allmänheten i Vaggeryd. Meddelandet gällde brand i en återvinningsanläggning öster om Vaggeryd och allmänheten uppmanades att gå inomhus vid obehag av röken. Det ryker fortfarande…

Publicerades

Viktigt meddelande: Koka dricksvattnet i centrala Gävle

Uppdatering 17 september kl 15.00: Faran över: Torsdagen 15 september utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten i Gävle. Meddelandet gällde att det kommunala dricksvattnet kunde vara förorenat på grund av den större vattenläcka och allmänheten uppmanades att koka kranvattnet som en…

Publicerades

Avspärrningar efter mjältbrand tas bort

De områden som varit avspärrade på grund av mjältbrand vid Omberg i Östergötland är nu sanerade. Därför hävs avspärrningarna, meddelar Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, och Jordbruksverket.

Publicerades

Problem med dricksvattnet i delar av Stenungsund och Tjörn

Under helgen vecka 34 visade vattenprover i delar av Stenungsund och Tjörn att det kunde finnas risk för E. coli-bakterier. Invånare i området rekommenderades under några dagar att koka vattnet.

Publicerades

Dricksvattnet i Värmdö och delar av Nacka ska kokas

Under vecka 35 visade prover att dricksvattnet i delar av Nacka och Värmdö var påverkat av koliforma bakterier. Uppdatering 30/8: Vattnet behöver inte längre kokas i Värmdö kommun.

Publicerades

Sveriges ambassad om jordbävning i Italien

En jordbävning har inträffat i Italien, nära staden Amatrice i regionen Lazio. Sveriges ambassad i Rom uppmanar svenskar i området att höra av sig till anhöriga och följa lokala myndigheters råd och anvisningar.

Publicerades

Bakterier i dricksvattnet i Helsingborg och Höganäs

Måndagen den 22 augusti upptäcktes tarmbakterier i dricksvattnet i Höganäs kommun samt i delar av Helsingborgs stad. Kommunerna uppmanade alla boende i de drabbade områdena att att koka sitt dricksvatten.

Publicerades

Trafikverket: Södertäljebron öppnas för södergående trafik

Motorvägsbron vid Södertälje öppnas för trafik i båda riktningarna klockan 05.00 måndagen den 22 augusti, meddelar Trafikverket.

Publicerades

Brand i Ödåkra

Fredagen den 12 augusti brann det kraftigt i ett växthus i Ödåkra i Helsingborg. Alla som befann sig i området uppmanades att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation. Det fanns gasflaskor i byggnaden som riskerade att explodera.

Publicerades

Risk för trafikproblem i Södertälje

Motorvägsbron på E4/E20 i Södertälje som varit avstängd i södergående riktning sedan midsommar beräknas vara återställd i början av september. När pendlingstrafiken startar igen på måndag finns det risk för stora trafikproblem med köer och förlängd restid.

Publicerades

UD om explosioner i Thailand

Med anledning av explosionerna i Thailand uppmanar Sveriges ambassad i Thailand svenskar att höra av sig till anhöriga, följa lokala myndigheters anvisningar samt att iaktta försiktighet.

Publicerades

Brand på förskola i centrala Falköping

På morgonen den 2 augusti startade en brand på förskolan Urd på Odengatan i centrala Falköping. På grund av kraftig rökutveckling uppmanade räddningsledaren boende i området att stanna inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

Publicerades

Information till dig som ska besöka Brasilien under OS

Mellan den 5 och 21 augusti pågår OS i Rio de Janeiro. Här har vi samlat information, råd och länkar för dig som besöker landet under OS.

Publicerades

UD om skottlossning i München

Under kvällen den 22 juli har en skottlossning ägt rum i den tyska staden München.

Publicerades

UD ändrar avrådan för resor till Istanbul och Ankara

Uppdatering 27/7 kl. 10:30 Utrikesdepartementet har idag tagit bort reseavrådan för Ankara och Istanbul i Turkiet.

Publicerades

UD om utvecklingen i Turkiet

Med anledning av den senaste tidens händelser i Turkiet så uppmanar den svenska ambassaden i Turkiet svenskar på plats att följa lokala myndigheters anvisningar, vidta försiktighet och höra av sig till anhöriga.

Publicerades

UD om händelserna i Nice

Med anledning av händelserna i Nice uppmanar UD svenskar på plats att höra av sig till anhöriga. Sent på torsdagskvällen körde en lastbil igenom en större folksamling på strandpromenaden i Nice. Enligt uppgifter har över 80 personer omkommit och många skadats vid händelsen som beskrivs som ett…

Publicerades

Mjältbrand på gårdar i Östergötland

Mjältbrandsfall har konstaterats vid Omberg i Östergötland. Flera nötkreatur, en häst och en älg har dött av mjältbrand. Områdena där djuren gått på bete är avspärrade, sanering och smittoutredning pågår. Här hittar du länkar till aktuell information samt svar på de vanligaste frågorna gällande…

Publicerades

Ambassaden om tågolyckan i Bari, Italien

En allvarlig tågolycka inträffade vid lunchtid på tisdagen i Italien då två passagerartåg krockade nära orten Bari i Puglia. Det finns uppgifter om många skadade och omkomna vid…

Publicerades

Telestörningar i Jämtland

Under måndagseftermiddagen medförde ett tekniskt fel stora telestörningar i det fasta och mobila telenätet i Jämtland. Teleavbrottet gjorde att det var svårt att nå larmnumret 112. Felet var åtgärdat vid 18:30 på måndagskvällen.

Publicerades

Sveriges ambassad om händelserna på flygplatsen i Istanbul

Tisdagen den 28 juni inträffade en attack på Istanbuls flygplats Atatürk. Många människor omkom eller skadades. Sveriges ambassad i Turkiet uppmanar svenskar i Istanbul att kontakta sina anhöriga och att följa lokala myndigheters råd och anvisningar.

Publicerades

Brand på Hässleholms kretsloppscenter i Vankiva

På söndagseftermiddagen utbröt en brand på Hässleholms kretsloppscenter i Vankiva. Boende i Vankiva med omnejd uppmanas att hålla sig inomhus för att inte andas in röken.

Publicerades

SMHI går ut med ny varning för kraftig åska i Skåne

SMHI har gått ut med en ny klass 2-varning för kraftig åska i hela Skåne län, förutom Österlen.

Publicerades

SMHI varnar för mycket kraftig åska i Skåne

På torsdagskvällen utfärdade SMHI har en klass 2-varning för mycket kraftig åska i Skåne.

Publicerades

Om vattenbrist i sydöstra Sverige

Grundvattennivåerna är ovanligt låga på Öland, Gotland och Götalands östra kust. Här har vi samlat information om vad du behöver tänka på om du befinner dig i området.

Publicerades

Tidigare VMA för Östansjö avslutat

Uppdatering 18/6: Det VMA som utfärdades i Östansjö i torsdags är borttaget. Hallsbergs kommun meddelar på sin webbplats att proverna nu visar att vattnet i Östansjö är godkänt att dricka och inte längre behöver kokas.

Publicerades

Översvämning nordvästra Skåne

Våldsamma regn har orsakat stora problem i södra Sverige under onsdagskvällen. Främst har nordvästra Skåne drabbats där uppemot 100 villor kan ha svämmats över. Räddningstjänsten och de berörda kommunerna, främst Helsingborg, Bjuv och Åstorp uppmanar allmänheten att ringa 113 13 vid frågor och…

Publicerades

Information för dig som ska besöka fotbolls-EM i Frankrike

Mellan den 10 juni och 10 juli pågår fotbolls-EM i Frankrike. Många svenskar kommer att vara på plats. Vi har samlat information, råd och länkar för dig som besöker landet under EM.

Publicerades

Om översvämningarna i Tyskland och Frankrike

Den senaste tidens regn i Europa har orsakat översvämningar i delar av Frankrike och Tyskland. Sveriges ambassader i Paris och Berlin råder svenskar i länderna att följa väderleksrapporter och vädervarningar för mer information.

Publicerades

Förbud mot att dricka vattnet på delar av Frösön

Östersunds kommun har utfärdat ett förbud mot att dricka vattnet på delar av Frösön. Det är en säkerhetsåtgärd, eftersom en vattenreservoar har utsatts för skadegörelse.

Publicerades

MSB följer störningar i infrastrukturen

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, följer de händelser som påverkat olika typer av kommunikationssystem den senaste veckan. MSB ser händelserna som separata från varandra.

Publicerades

P4 Sjuhärad sänds via reservmast

Den rasade Häglaredsmasten har ersatts av en reservmast och P4 Sjuhärads sändningar på FM-nätet är åter igång.

Publicerades

Häglaredsmasten ur funktion - störningar i radio och tv-sändningar runt Borås

Häglaredsmasten utanför Borås är delvis ur funktion. Radio och tv-sändningar fungerar dåligt i området kring masten. Teracom som ansvarar för masten arbetar med att få igång sändningarna.

Publicerades

Boende i Västerljung uppmanades att stänga dörrar och fönster på grund av brandrök

Boende i Västerljung i Sörmland uppmanades på lördagskvällen av Sörmlandskustens räddningstjänst att hålla fönster och dörrar stängda på grund av den rök som spreds från en brand på en gård.

Publicerades

Brand i hyreshus på Södermalm, Stockholm

En brand bröt ut på lördagsmorgonen i ett hyreshus på Södermalm i Stockholm. Branden orsakade kraftig rökutveckling och boende evakuerades.

Publicerades

Skogsbrand i Västerviks kommun

Räddningstjänsten i Västerviks kommun arbetar sedan fredag eftermiddag med att bekämpa en skogsbrand i höjd med Almvik. Branden har medfört trafikstörningar på E22.

Publicerades

Om eldningsförbud

Den senaste tiden har många gräs- och skogsbränder brutit ut runtom i landet. Eldningsförbud har utfärdats på flera håll.

Publicerades

Tidigare VMA för Umeå avslutat

Uppdaterad 7/5: Det VMA som utfärdades under lördagen för området kring Erforsen i Umeå är borttaget.

Publicerades

Tidigare VMA för Gotland avslutat

Uppdaterad 7/5: Det VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, som utfärdades tidigare under lördagen för området runt Vänge i Gotlands län är borttaget.

Publicerades

Region Gotland om skogsbrand på Gotland

Uppdaterad lördag 7/5 kl. 15.20: MSB stödjer Räddningstjänsten Gotland med släckutrustning för att bekämpa den brand som startade i Vänge på mellersta Gotland under fredagen den 6 maj.

Publicerades

Säkerhetspolisen avslutar särskild händelse

Säkerhetspolisen avslutade 3 maj sin särskilda händelse.

Publicerades

Tidigare VMA för Huskvarna avslutat

Uppdaterad 2/5: Det VMA som utfärdades den 1 maj om en stor brand i Huskvarna är borttaget.

Publicerades

Säkerhetspolisen bedömer inkommen information

Säkerhetspolisen arbetar med att bedöma information som har inkommit till myndigheten. Informationen bedöms i nuläget inte påverka terrorhotnivån för Sverige, som ligger kvar på en förhöjd nivå.

Publicerades

SMHI varnar för stora snömängder i delar av Norrland

SMHI har utfärdat klass 2-varningar för stora snömängder vid Västerbottens och Norrbottens läns kustland från måndag middag. Trafikverket uppmanar till försiktighet i trafiken och att hålla avstånd till framförvarande fordon.

Publicerades

Tidigare VMA för Smedjebacken avslutat

Uppdaterad: Det VMA som utfärdades den 23 april om rökutveckling i Smedjebacken är borttaget.

Publicerades

LFV har utrett radarstörning efter solutbrott

Den utredning som Luftfartsverket, LFV, har gjort efter radarstörningen den 4 november 2015 visar att orsaken var radiostrålning i samband med ett solutbrott. Radarbortfallet ledde bland annat till förseningar i flygtrafiken.

Publicerades

Tidigare VMA för Visby avslutat

Uppdaterad: Det VMA som utfärdades den 11 april om rökutveckling i Visby är borttaget.

Publicerades

Inre gränskontroller förlängs

Regeringen beslutade på torsdagen att förlänga den inre gränskontrollen ytterligare, från den 9 april till och med den 8 maj 2016.

Publicerades

Nu måste myndigheter rapportera it-incidenter

Från och med den 4 april ska alla myndigheter rapportera allvarliga it-incidenter till MSB. Syftet med rapporteringen är att få bättre kunskap om de it-incidenter som drabbar myndigheter. Målet är att förhindra eller minska konsekvenserna av sådana störningar.

Publicerades

Lärdomar efter skogsbranden i Västmanland

Erfarenheterna efter den stora skogsbranden i Västmanland 2014 visar att det finns viktiga lärdomar att dra för landets krisberedskap. Detta enligt MSB som har analyserat många olika utredningar om branden. I dag torsdag 31 mars överlämnas myndighetens rapport till regeringen.

Publicerades

MSB och CERT-SE om nya IT-attacker mot svenska medier

Under torsdagskvällen 24 mars genomfördes ytterligare en överbelastningsattack som drabbade svenska mediabolags webbplatser. Liksom vid den attack som genomfördes under förra helgen drabbades flera operatörer, med följden att ett antal webbplatser fick störningar. MSB ger stöd till de drabbade…

Publicerades

Dagen efter explosionerna i Belgien

Svenska resenärer i Belgien uppmanas att vara fortsatt uppmärksamma, noga följa lokala myndigheters rekommendationer och kontakta sina anhöriga. Säkerhetspolisen meddelar att säkerhetsläget i Sverige är oförändrat. Med anledning av händelserna i Bryssel har polisen förstärkt sin närvaro på bland…

Publicerades

Säpo: Tätt samarbete efter händelserna i Belgien

Säkerhetspolisen har ett intensivt samarbete med anledning av terrordåden i Belgien. Terrorhotnivån för Sverige ligger kvar oförändrad på förhöjd nivå.

Publicerades

Ökad närvaro av vakter och polis på svenska flygplatser

Som en trygghetsskapande åtgärd stärker polisen sin närvaro på svenska flygplatser, skriver Polisen. Swedavia meddelar att de har en utökad närvaro av informationspersonal och skyddsvakter på sina flygplatser.

Publicerades

Explosioner i Bryssel, Belgien

På tisdagsmorgonen skedde explosioner på Bryssels flygplats Zaventem i Belgien och på tunnelbanestationen Maelbeek i EU-kvarteren i centrala Bryssel. Svenskar i Bryssel uppmanas kontakta sina anhöriga, stanna inne och följa anvisningar från belgiska myndigheter.

Publicerades

Polisen och CERT-SE om IT-attacker mot svenska medier

Uppdaterad söndag 20 mars kl.18.05: MSB ser allvarligt på attacken mot de svenska mediesajterna. Under lördagen drabbades flera stora medier av överbelastningsattacker. Polisen har inlett en förundersökning.

Publicerades

Sveriges ambassad om explosion i Istanbul, Turkiet

En explosion inträffade under lördagen på affärsgatan Istiklal i Istanbul. Svenska medborgare som befinner sig i Istanbul uppmanas att kontakta anhöriga i Sverige samt följa turkiska myndigheters instruktioner.

Publicerades

Säkerhetspolisens årsbok 2015 släpptes idag

Säkerhetspolisen presenterade under torsdagen sin årsbok för året som gick. Myndigheten beskriver 2015 som ett intensivt år med många dramatiska händelser.

Publicerades

Sveriges ambassad om explosion i Ankara, Turiket

En explosion har inträffat i Kizilay-området i centrala Ankara på söndagkvällen. Svenska medborgare som befinner sig i eller i närheten Ankara uppmanas att kontakta anhöriga i Sverige.

Publicerades

Dags att testa vår kriskarta igen

Uppdaterad 8 mars 09.50: Tack alla som deltog i testet av Krisinformations kriskarta. Vi fick in över 14.000 svar, varav de flesta hade hört VMA-tutan.

Publicerades

VMA: Kraftig rökutveckling efter lastbilskrock i Åmål

Uppdaterad 4/3 15:10: Det tidigare VMA som utfärdades om lastbilskrocken är nu avblåst.

Publicerades

Säkerhetspolisen sänker terrorhotsnivån

Den nationella terrorhotsnivån sänks från nivå fyra till tre på den femgradiga skalan. Det beslutade säkerhetspolischef Anders Thornberg på onsdagen.

Publicerades

Tågolycka i södra Tyskland

Två tåg krockade på morgonen tisdagen den 9 februari vid Bad Aibling i delstaten Bayern i södra Tyskland. Ett antal personer omkom och flera skadades allvarligt.

Publicerades

MSB om larmsignal i södra Stockholm

Natten till onsdag 3 februari hördes en utomhussignal i södra Stockholm. Många hörde av sig till Polisen och SOS Alarm och undrade om Viktigt Meddelande till Allmänheten hade utfärdats. Inget VMA har sänts ut, skriver Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Publicerades

WHO: Zikavirus ett globalt hot mot folkhälsan

Enligt WHO utgör zikavirus, som sprids i Central- och Sydamerika, ett globalt hot mot människors hälsa och kräver ett samordnat internationellt gensvar. WHO befarar att viruset kommer att få en omfattande och snabb spridning. Folkhälsomyndigheten har information till den som planerar att resa till…

Publicerades

VMA: Brand i industriområde i Trekanten, Kalmar län

Strax före midnatt, natten mot söndagen, började det brinna vid en bensinstation i Trekanten, Kalmar kommun, med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA,…

Publicerades

Folkhälsomyndigheten om zikavirus

Den senaste tiden har det rapporterats om utbrott av zikavirus i länder dit många svenskar reser. Den som ska till något av de här länderna bör skydda sig mot myggbett. Gravida kvinnor bör kontakta hälso- och sjukvården för råd inför resan. Men risken för resenärer att drabbas av allvarliga…

Publicerades

MSB:s lägesbild av flyktingsituationen vecka 3

Trots att antalet asylsökande till Sverige fortsätter att minska är läget fortfarande ansträngt inom vissa områden, däribland boende, ensamkommande barn, socialtjänst och skola. Den tidigare akuta hanteringen av flyktingsituationen övergår nu till långsiktig linjeverksamhet.

Publicerades

Snökaos ställer till trafikproblem i Göteborg

Göteborg har drabbats hårt av nattens kraftiga snöande med inställda tåg och flyg som följd.

Publicerades

Köpings kommun: Om vattenläckan i Köping och Munktorp

UPPDATERAD kl.14.40: Vattenäckan är lagad, men vattnet bör kokas innan användning.

Publicerades

Naturvårdsverket lanserar lavinprognoser

Naturvårdsverket lanserar nu sajten Lavinprognoser, en sajt med dagliga bedömningar av lavinfaran i svenska fjällområden.

Publicerades

Explosion i turistområde i Istanbul

UD uppmanar alla svenskar som befinner sig i Istanbul att höra av sig till sina anhöriga.

Publicerades

UD om händelsen i Hurghada

En attack skedde under fredagen mot ett hotell i den egyptiska turistorten Hurghada. Sveriges ambassad i landet följer händelsen. Utrikesdepartementet uppmanar alla svenskar i området att kontakta anhöriga.

Publicerades

Storbrand i Arvika

Under natten mot fredagen började det brinna i ett flerfamiljshus i centrala Arvika och de boende evakuerades till ett hotell.