2017

Publicerades

Oro för vattenbrist ledde till minskad vattenförbrukning

Inför sommaren 2017 såg Sverige ut att drabbas av den värsta vattenbristen på flera decennier. Vattenbristen blev inte så illa som befarat, men i tolv län var den allmänna vattenförsörjningen ansträngd för flera kommuner. Omkring ett 40-tal kommuner införde bevattningsförbud eller andra…

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Kallinge, Blekinge

Det viktiga meddelande till allmänheten, VMA, som utfärdades för Kallinge gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

SMHI varnar för plötslig ishalka i Västerbotten

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för plötslig ishalka i Västerbotten. Under tisdag eftermiddag den 19 december är det risk för underkylt regn med plötslig ishalka som följd.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Ängelholm

Det Viktiga meddelande till allmänheten, VMA, som utfärdades för Ängelholm gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

SMHI varnade för storm i norra Lapplandsfjällen

SMHI utfärdade torsdagen 7 december en klass 2-varning för storm i norra Lapplandsfjällen, Norrbottens län.

Publicerades

Hörde du ”Hesa Fredrik” i måndags?

Måndagen den 4 december klockan 15.00 testades ”Hesa Fredrik”, tutsignalen som kan användas vid Viktigt meddelande till allmänheten, VMA. Svarade du på vår enkät om du hörde tutan? Här kan du se slutresultatet på en karta.

Publicerades

Sveriges ambassad om vulkanutbrottet på Bali

Vulkanen Mount Agung på Bali har ett pågående utbrott som inleddes lördagen den 25 november. Svenskar på plats bör hålla sig informerade om utvecklingen och följa lokala myndigheters rekommendationer, skriver Sveriges ambassad i Indonesien.

Publicerades

SMHI utfärdade klass 2-varningar för snöfall och storm

SMHI utfärdade på onsdagen en klass 2-varning för kraftigt snöfall med drivbildning i Jämtlands län utom fjällen, Västernorrlands län och i Västerbottens och Norrbottens kustland. En andra klass 2-varning för storm utfärdades för norra Lapplandsfjällen. Båda varningarna gällde för torsdagen.

Publicerades

Trafikstörningar väntas under EU-toppmötet i Göteborg

Myndigheter räknar med stora trafikstörningar under toppmötet i Göteborg. Viss vård- och skolverksamhet kommer också att beröras.

Publicerades

Kokningsrekommendation i Göteborg

Göteborgs stad meddelar att det kommunala dricksvattnet i Bergsjön, Eriksbo, Gunnilse och Bergum kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Uppdatering 6/11: Du behöver inte längre koka kranvattnet. Prover visar att vattnet har bra kvalitet i hela…

Publicerades

Klass 2-varning för mycket högt vattenstånd

Uppdatering: Klass 2-varningen avsåg söndag kväll och gäller inte längre. Vattenståndet i Öresund sjunker under måndag morgon, enligt SMHI.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Ånge, Västernorrlands län

Det Viktiga meddelande som utfärdades på grund av rök från en brand i Akzo Nobels fabrik utanför Ånge gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Sveriges ambassad om orkanen Ophelia

Under måndagen den 16 oktober väntas orkanen Ophelia nå Irland. Sveriges ambassad rekommenderar svenskar som vistas på Irland att följa lokala myndigheters råd och anvisningar, hålla sig uppdaterade samt ha kontakt med anhöriga hemma.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Växjö kommun

Det VMA, viktigt meddelande till allmänheten, som utfärdades i Växjö kommun i Kronobergs län gäller inte längre. Faran är över. Varningen utfärdades på grund av en brand vid en byggarbetsplats i stadsdelen Öjaby.

Publicerades

Trafikstörningar på grund av demonstration

Lördagen den 30 september gjorde planerade demonstrationer och evenemang i centrala Göteborg det svårare att ta sig fram än vanligt.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Bjuv

Det VMA, viktigt meddelande till allmänheten, som utfärdades i Bjuv och Bjuvs kommun i Skåne län gäller inte längre. Faran är över. Varningen utfärdades på grund av en brand i en villa med en kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga…

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Vellinge

Det VMA, viktigt meddelande till allmänheten, som utfärdades för Vellinge, Skåne län gäller inte längre. Faran är över. VMA utfärdades då det brann i en fastighet i centrala Vellinge med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och…

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Nässjö kommun

Det VMA, Viktiga meddelande till allmänheten, som utfärdades i Nässjö kommun, Jönköpings län, gäller inte längre. Faran är över. Varningen utfärdades på grund av en brand med kraftig rökutveckling i en återvinningsanläggning på Tuvegatan i Nässjö. Alla i området uppmanades att gå inomhus och…

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Örnsköldsvik

Det VMA, Viktigt meddelande till allmänheten som utfärdades i Örnsköldsvik, Västernorrlands län, på torsdagseftermiddagen gäller inte längre. Faran är över. En brand i Domsjö fabriker i Hörnettområdet orsakade kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanade alla som befann sig i området att gå…

Publicerades

Kraftig jordbävning i Mexiko

En kraftig jordbävning skakade Mexiko på tisdagskvällen. Risken för efterskalv är stor och Sveriges ambassad i Mexico City uppmanar svenska medborgare att följa lokala myndigheters anvisningar och kontakta sina anhöriga.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Sollentuna

Det VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, som utfärdades i Sollentuna kommun, Stockholms län, på tisdagseftermiddagen gäller inte längre.

Publicerades

Orkanen Maria fortsätter med våldsam kraft

Orkanen Maria nådde Puerto Rico onsdagen den 20 september, enligt USA:s orkancenter NHC. I delar av det drabbade området infördes avrådan från icke nödvändiga resor på grund av skadorna som uppstått efter orkanen.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Fagersta

Det VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, i Fagersta, Västmanlands län, som utfärdades i natt gäller inte längre. Det brann i flera byggnader i Folkets Park i Fagersta. Rökutvecklingen var kraftig.

Publicerades

Orkanen Irma orsakar stor förödelse

Orkanen Irma har passerat flera öar i Karibien samt Floridas fastland och orsakat stor förödelse.

Publicerades

Hörde du tutan?

Uppdaterad 6/9: Hesa Fredrik, utomhusvarningssystemet för Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, testades måndagen den 4 september klockan 15.00. I samband med det passade vi på att testa våra verktyg för crowdsourcing. Drygt 25 000 personer…

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Vansbro

Det VMA som utfärdades för Vansbro i samband med ett ammoniakutsläpp under måndagsförmiddagen gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Dricksvattnet bör kokas i delar av Enköping

Vattenprover visar att det finns bakterier i det kommunala dricksvattnet i delar av Enköpings kommun. Vattnet i dessa områden bör därför kokas innan det används till mat eller dryck.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Avesta i Dalarnas län

Det VMA som utfärdades tidigare under tisdagseftermiddagen har nu hävts. Faran är över.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Västerslätt, Umeå i Västerbottens län

Det Viktiga meddelande till allmänheten som utfärdades på grund av en brand i en industribyggnad i Västerslätt, Umeå, Västerbottens län, är tillbakadraget och faran är över.

Publicerades

Sveriges ambassad i Helsingfors om händelsen i Åbo

Fredagen den 18 augusti knivhöggs flera människor i centrala Åbo i Finland. Enligt finska myndigheter ska attacken ha krävt dödsoffer och flera personer ska ha skadats.

Publicerades

Sveriges ambassad i Madrid om händelserna i Barcelona

En bil körde på torsdagseftermiddagen in i människor på gågatan La Rambla i Barcelona. Ambassaden i Madrid uppmanar svenskar på plats att kontakta sina anhöriga.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Sundsvall

På grund av ett tekniskt fel ljöd ett automatlarm som påminde om VMA-signalen "Hesa Fredrik". Larmet var felaktigt och det rådde ingen fara för allmänheten i Sundsvall.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Ankarsrum

Det Viktiga meddelandet till allmänheten, VMA, som utfärdades på tisdagsmorgonen för Ankarsrum i Västerviks kommun gäller inte längre. Faran är över. Det brann i Fiskeklubben i Ankarsrum med kraftig rökutveckling som följd.

Publicerades

VMA: Kraftig brand i Malmö

Den varning som utfärdades för en brand i västra hamnen i Malmö söndagen den 6 augusti gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Ägg med otillåtet bekämpningsmedel har sålts till Sverige

Ägg som stoppats i flera EU-länder på grund av resthalter av det otillåtna medlet fipronil har sålts till Sverige. Det uppger Livsmedelsverket. Men Livsmedelsverket bedömer att det inte är någon hälsorisk om någon har ätit av äggen.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Mölndal

VMA som utfärdades för Mölndal gäller inte längre. Faran är över. På onsdagseftermiddagen började det brinna på Kryptongatan i Åbro industriområde, i Mölndal i Västra Götalands län. Räddningsledaren gick ut med ett VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, där alla i närområdet uppmanades att gå…

Publicerades

Vi stänger tillfälligt av notiserna i vår app

Med anledning av tekniska problem med notiserna i vår mobilapp för krisinformation har vi nu valt att stänga av funktionen som trycker ut notiser till användarna, den så kallade pushfunktionen.

Publicerades

UD om jordbävning mellan Grekland och Turkiet

Under natten till fredagen den 21 juli inträffade en jordbävning på gränsen mellan Grekland och Turkiet. Ambassaden i Aten och generalkonsulatet i Istanbul uppmanar svenskar på plats att följa eventuella anvisningar från myndigheterna samt höra av sig till anhöriga i Sverige.

Publicerades

SMHI varnar för mycket höga flöden i Torne-, Rautas- och Tärendöälvarna

SMHI utfärdade på söndagen en klass 2-varning för mycket höga flöden i övre delarna av Torneälven och Rautasälven (uppströms Lainioälven) samt Tärendöälven.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Kalmar

Det VMA som utfärdades tidigt på lördagsmorgonen i dag 15 juli för en vattenläcka i Kalmar, Kalmar län, gäller inte längre. Varningen är borttagen.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Båstad

Det viktiga meddelandet till allmänheten, VMA, som utfärdades för Båstad i Skåne län på fredagskvällen 14 juli gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Polisen om rasolyckan i Ludvika

Polisen i Dalarna uppger att en byggnadsställning i anslutning till en järnvägsbro i Ludvika har rasat.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Norrköping

Det VMA som utfärdades på onsdagskvällen angående explosionsrisk vid en industrianläggning på Händelö gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Felaktigt VMA-larm "Hesa Fredrik" Stockholms län

VMA-signalen som ljöd i Stockholm vid 22-tiden under söndagskvällen var inget skarpt larm. Signalen utlöstes av misstag efter att SOS Alarm testat systemet. Här samlar vi information och länkar till berörda myndigheter som hanterat händelsen.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Löddeköpinge

Det viktiga meddelandet till allmänheten i Löddeköpinge, Kävlinge kommun, i Skåne län som utfärdades på torsdagsmorgonen den 6 juli gäller inte längre.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Borgholm

Det VMA som utfärdades tidigare under dagen är nu borttaget. Faran är över.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Malmberget och Koskullskulle, Gällivare

På lördagseftermiddagen utfärdades ett VMA om att det brann i en avfallsanläggning i Gällivare. Varningen är nu borttagen och faran bedöms vara över.

Publicerades

SOS Alarm om Viktigt meddelande via sms

Från den 1 juli kommer du att kunna få VMA, Viktiga meddelanden till allmänheten, även via ett sms om något allvarligt händer i området där du befinner dig.

Publicerades

SMHI varnar för mycket stora regnmängder i Kalmar län

Uppdatering 29/6 kl. 06.00: SMHI har dragit tillbaka klass-2 varningen. Men det är fortfarande risk för stora regnmängder. SMHI utfärdade på onsdagen en klass 2-varning för mycket stora regnmängder i Kalmar län och Öland från torsdag förmiddag.

Publicerades

CERT-SE om nytt angrepp av utpressningsprogram

En ny våg av utpressningsprogram sveper nu över världen. Det rör sig om en variant som kan drabba datorer med operativsystem av typen Microsoft Windows. I många länder har flera företag och myndigheter drabbats. Utbrottet betraktas som ett av de större.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Kiruna

Det viktiga meddelandet till allmänheten i Kiruna efter branden i avfallsanläggningen gäller inte längre. Faran för skadlig rök är över.

Publicerades

Ny tjänst ska informera om risk för vattenbrist

På måndagen lanserades den nya tjänsten ”Risk för vattenbrist” på SMHI:s webbplats. Tjänsten ska underlätta för den som vill förbereda sig för en eventuell vattenbrist.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Viksjö

Det viktiga meddelandet till allmänheten i Järfälla om en brand på Bruttovägen under eftermiddagen den 19 juni gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Krokom

Det viktiga meddelandet i Föllinge i Krokoms kommun som utfärdades den 16 juni har dragits tillbaka och faran är över.

Publicerades

Skatteverket om tidigare problem med e-tjänster

Skatteverkets e-tjänster fungerar åter. Problemen som gjorde att e-tjänster inte var tillgängliga är nu åtgärdade.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Ånge

VMA som utfärdades i Ånge gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Hörde du VMA-tutan?

Uppdaterad 7/6 kl 14.00. Hesa Fredrik, utomhusvarningssystemet för Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, testades måndagen den 5 juni klockan 15.00. Samtidigt testade vi våra verktyg för crowdsourcing.

Publicerades

Sveriges ambassad om händelsen i London

Ett terrorattentat inträffade vid London Bridge i centrala London under lördagskvällen den 3 juni. Svenska medborgare i området uppmanades att kontakta sina anhöriga och följa de lokala myndigheternas anvisningar.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Söderhamn

Det viktiga meddelandet till allmänheten om brand i Campus Vågbro asylboende i Söderhamn som publicerades tidigt på morgonen den 4 juni är inte längre aktuellt.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Karlstad

Ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, utfärdades på lördagskvällen den 3 juni i Karlstad. Det brann på Örsholmen industriområde och rök från branden befarades driva in över tätorten.

Publicerades

Kustbevakningen om oljeutsläpp vid Västkusten

Kustbevakningen avslutade sitt räddningsarbete torsdag 1 juni. Ett oljeutsläpp skedde natten mot lördag 27 maj på danskt vatten. Utsläppet spred sig över till svenskt vatten och Kustbevakningen har arbetat med att plocka upp oljan under veckan. Mindre mängder olja har flutit i land och kommer att…

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Sandviken

Ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, utfärdades söndag den 28/5 för Sandviken. Orsaken var en brand med kraftig rökutveckling söder om Årsunda i Sandvikens kommun.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Västerås

Det utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, för Västerås söndagen den 28 maj. Orsaken var en brand med kraftig rökutveckling i en industrilokal på Sjöhagsvägen i Västerås.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Slite

Onsdagen 24 maj utbröt en brand med kraftig rökutveckling på Cementa industri i Slite. Räddningstjänsten utfärdade ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, och uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Publicerades

Sveriges ambassad om händelsen i Manchester

Svenskar som befinner sig i Manchester uppmanas att följa lokala myndigheters uppmaningar samt att höra av sig till anhöriga. Det skriver Sveriges ambassad i Storbritannien på sin webbplats med anledning av det misstänkta terrordådet vid Manchester arena.

Publicerades

Vattenbrist hotar stora delar av landet

Vattensituationen inför sommaren är allvarligare än vad den varit på flera decennier. Det skriver Havs- och vattenmyndigheten, SMHI och flera andra myndigheter i ett gemensamt uttalande. Myndigheterna uppmanar nu alla att göra vad de kan för att spara vatten.

Publicerades

CERT-SE om cyberattacken

En omfattande cyberattack har pågått i flera länder, däribland Sverige. Det handlar om skadlig kod som infekterar Windows-system och krypterar information för användaren.

Publicerades

UD avråder från resor till Venezuela

Utrikesdepartementet avråder tills vidare från icke nödvändiga resor till Venezuela med anledning av säkerhetsläget.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Örebro

Lördagen den 6 maj utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, för Örebro i Örebro län. Alla som befann sig i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Detta på grund av en brand i en bilverkstad. Vid 22.20-tiden på lördagskvällen meddelades att…

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Jönköping

Vid en brand i en sorteringsanläggning i centrala Jönköping fredagen den 5 maj utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten. Räddningsledaren uppmanade dem som kände obehag av röken att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation. Uppmaningen gäller inte längre.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Ronneby

Torsdagen den 4 maj utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, för Ronneby i Blekinge. Alla som befann sig i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Detta på grund av en brand i en avfallsanläggning.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Järnforsen

Det uppstod en kraftig brand i stoppmöbelfabriken på Industrivägen i Järnforsen på morgonen den 1 maj. I ett viktigt meddelande till allmänheten i området uppmanade räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Publicerades

Viktigt meddelande i Avesta

Under torsdagen utfärdades en Varning till allmänheten, VMA, på grund av ett utsläpp av fluorvätesyra på Outokompos anläggning i Avesta. Läckan är åtgärdad och varningen gäller inte längre.

Publicerades

SMHI varnar för snöfall i Gävleborg

SMHI utfärdade på måndagen en klass 2-varning för stora snömängder i Gävleborgs län. Varningen gäller från måndag kväll till och med tisdag förmiddag.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Falkenberg

Natten mot söndagen den 23 april utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten på grund av en brand i en industrilokal i västra Falkenberg. Varningen gäller inte längre.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Frufällan

Fredagen den 21 april utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, för Frufällan i Borås. Alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga, fönster, dörrar och ventilation. Detta på grund av en brand som medförde rökutveckling och explosionsrisk.

Publicerades

Polisen: Säkerheten är inte förändrad

Det befarade terrorattentatet har inte förändrat säkerheten i Sverige och det finns inga generella råd om att undvika särskilda platser. Det skriver Polisen på sin webbsida efter attacken mot Stockholm.

Publicerades

Stöd till drabbade och närstående  i samband med attentatet i Stockholm

Om du behöver vård eller stöd i samband med de allvarliga händelserna i centrala Stockholm ring 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177. Där får du hjälp med att hitta rätt vård eller möjlighet att tala med någon om dina egna eller dina närståendes…

Publicerades

Säkerhetspolisen om attentatet i Stockholm

Säkerhetspolisen och Polismyndigheten arbetar nära tillsammans i den utredning som pågår för att ta reda på vem eller vilka som ligger bakom attentatet på Drottninggatan på fredagen. Händelsen hanteras som ett fullbordat terrordåd.

Publicerades

The City of Stockholm about the attack

A truck has driven into a crowd on Drottninggatan in central Stockholm, Sweden. The City of Stockholm is collaborating with the Swedish police and emergency services.

Publicerades

Polisen vill komma i kontakt med personen på bilden

Polisen söker information om personen på bilden. Ring och tipsa på 114 14. Mannen är i nuläget inte misstänkt för brott.

Publicerades

Myndigheterna om händelserna i centrala Stockholm

Polisen uppmanar allmänheten att undvika området kring Sergels torg i centrala Stockholm. Detta sedan en lastbil kört på och skadat människor på Drottninggatan. Anhöriga kan ringa 114 14, direktval 9. De som behöver stöd kan ringa 1177 Vårdguiden.

Publicerades

Viktigt meddelande: Brand i Jönköping

Fredagen den 7 april utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, i Jönköping på grund av giftig rök från en brand i en industrifastighet på A6-området.

Publicerades

MSB om internationellt cyberangrepp

Ett omfattande internationellt cyberangrepp har avslöjats, meddelar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Angreppen har bland annat skett genom intrång hos driftleverantörer och har drabbat Sverige.

Publicerades

Sveriges konsulat om explosionen i S:t Petersburg

Sveriges generalkonsulat i S:t Petersburg har inga uppgifter om drabbade svenskar i samband med explosionen i stadens tunnelbana som inträffade måndagen den 3 april.

Publicerades

Myndigheterna om bussolyckan i Härjedalen

Söndagen den 2 april inträffade en allvarlig bussolycka mellan Sveg och Fågelsjö i Härjedalen. De inblandade kommunerna aktiverade sina POSOM-grupper för stöd till drabbade och anhöriga.

Publicerades

Naturvårdsverket om stor lavinfara i Abisko/Riksgränsen

Under söndagen den 26 mars råder stor lavinfara, en fyra på den femgradiga skalan, i Abisko/Riksgränsen. Naturvårdsverkets råd är att inte ge sig ut på kalfjället alls under söndagen.

Publicerades

Kumla kommun om falsk e-post

Kumla kommun drabbades under fredagen den 24 mars av en IT-attack. Det sprids e-post i kommunens namn där mottagaren uppmanas att klicka på en länk. Klicka inte på den länken, skriver kommunen.

Publicerades

SGU om vattensituationen i delar av mellersta och södra Sverige

Det kan bli brist på dricksvatten på flera håll i landet i sommar, meddelar Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Publicerades

Ambassaden om händelserna i London

Onsdagen den 22 mars skadades och omkom flera människor vid det brittiska parlamentet i centrala London.

Publicerades

Folkhälsomyndigheten om utbrott av mässling i Europa

Folkhälsomyndigheten uppmanar allmänheten att se över skyddet mot mässling inför utlandsresor. Just nu pågår utbrott i flera länder i Europa.

Publicerades

Varning för gräsbrand

På lördagen utfärdade SMHI en varning för gräsbrand i stora delar av Götaland och delar av sydligaste Svealand. Stor försiktighet med eldning utomhus bör iakttas.

Publicerades

SMHI varnar för snöfall i Götaland, Småland och på Öland

Under helgen 4-5 mars utfärdade SMHI varningar för snö eller blötsnö i kombination med vind i Götaland, Småland och på Öland.

Publicerades

Vi testar varningar via privat lokalradio

Många radiokanaler, även en del privata, har i uppdrag att avbryta programsändningen när det kommer ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA. På måndag klockan 19.00 testas den funktionen både i Sveriges Radio och i privata radiokanaler. Då kan du vara med och rapportera om din radiosändning…

Publicerades

MSB/CERT-SE om dataläckage hos Cloudflare

De som har använt tjänster som går via Cloudflare rekommenderas att byta lösenord och autentiseringsnycklar som man använt till dessa tjänster under perioden 22 september 2016 till och med 18 februari i år, skriver CERT-SE.

Publicerades

VMA: Brand i Hyllinge, Åstorp i Skåne

Uppdatering 18/2 kl 17:45: Faran är nu över och varningen har tagits bort. Tidigare text: VMA - Viktigt meddelande till allmänheten i Hyllinge, i Åstorps kommun, i Skåne län.

Publicerades

Krisinformation.se släpper ny app

Krisinformation.se har släppt en ny app för Android och Ios. Nyheter i appen är bland annat varningar från SMHI och trafikmeddelanden från Trafikverket. Du hittar även checklistor för hur du kan förbereda dig för allvarliga händelser.

Publicerades

Sveriges ambassad om förhöjt terrorhot i Ankara

Sveriges ambassad i Turkiets huvudstad Ankara uppmanade under torsdagen svenskar att undvika stadsdelen Kizilay i Ankara under torsdagen och fredagen. Detta på grund av uppgifter om ett förhöjt terrorhot i stadsdelen.

Publicerades

Trafikverket stängde E6 söder om Göteborg

Motorvägen E6 stängdes för trafik mellan trafikplats Kungsbacka Norra och trafikplats Lindomemotet söder om Göteborg under torsdagen. Trafikverket kunde inte utesluta rasrisk över vägen.

Publicerades

Naturvårdsverket om lavinfaran i fjällen

Lavinrisker kan uppstå hastigt och dessutom vara lokala. Följ aktuell lavinrisk på Naturvårdsverkets lavinprognostjänst www.lavinprognoser.se.

Publicerades

Vattnet ska kokas i delar av Trollhättan

Uppdatering 20/1: På fredagen meddelande Trollhättans kommun att dricksvattnet i Trollhättan är tjänligt igen. Det behöver alltså inte längre kokas.

Publicerades

SMHI varnar för storm i Norrbotten

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar i Norrbottens inland och för storm i norra Lapplandsfjällen från onsdag eftermiddag. Vädret kan orsaka fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa ny information…

Publicerades

UD avråder från resor till Gambia

Uppdatering 27/1: Den reseavrådan som infördes den 16 januari för icke nödvändiga resor till Gambia är nu borttagen.

Publicerades

Varning för snöfall och drivbildning

SMHI varnar för snöfall och kraftig drivbildning på flera håll i landet. Under onsdagen utfärdades en klass 2-varning för snöfall i kombination med kraftig vind för östra Västernorrland och södra Västerbottens kustland. Under tisdagen utfärdades samma varning för delar av västra Götaland.

Publicerades

Varning för snöfall och drivbildning i delar av Götaland

SMHI utfärdade under tisdagen en klass 2-varning för snöfall och kraftig drivbildning i Västra Götalands, Hallands, Jönköpings samt västra delen av Kronobergs län.

Publicerades

SMHI utökar stormvarning

SMHI utökar sin klass 2-varning för stormbyar till att även gälla Norrbotten läns inland.

Publicerades

SMHI varnar för storm

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för storm i norra Lapplandsfjällen, Norrbottens län. Mycket hård vind väntas. Under natten tillfälligt avtagande. På söndagen först sydväst, under eftermiddag väst eller nordväst, på kalfjället upp till storm 25 m/s. Detta i kombination med snöfall och snödrev.

Publicerades

Explosionrisk vid brand i Mora

På torsdagseftermiddagen började det brinna i en lastbil på riksväg 70 mellan Mora och Älvdalen söder om Spjutmo rastplats. Det är explosionsrisk vid branden och riskavståndet ligger på 1000 meter.

Publicerades

SMHI varnar för stormbyar och högt vattenstånd

SMHI har nu tagit bort de klass 2-varningar som utfärdades under onsdagen för mycket höga vattenstånd i södra Östersjön och Öresund.